Wederom verscheen de Oegstgeestenaar Dimitri van der Zon samen met Martin van Beukering met hun ijszeiler H25 VKOS aan de startlijn.
Wederom verscheen de Oegstgeestenaar Dimitri van der Zon samen met Martin van Beukering met hun ijszeiler H25 VKOS aan de startlijn. Foto: PR

Dimitri van der Zon vijfde van Nederland met Monotype-XV ijszeilen

Sport

Afgelopen week heeft het Europees Kampioenschap 2018 Monotype-XV ijszeilen (de Formule 1 van het ijszeilen) plaatsgevonden in Estland op het ijs van eiland Hiiumaa.

Wederom verscheen de Oegstgeestenaar Dimitri van der Zon samen met Martin van Beukering met hun ijszeiler H25 VKOS (Vrouw Kind Ontwijkend Speelgoed) aan de startlijn voor drie heftige wedstrijddagen met veel wind. Met een sterk bezet concurrentieveld met Esten, Russen en Sweden in totaal 28 boten waarvan 13 Nederlands, wisten de Leidenaren zich goed in het middenveld van Europa te handhaven en vijfde van Nederland te worden. Duidelijk zichtbaar is de stijgende lijn tijdens de Baltic-cupwedstrijden op de laatste dag waar ze de laatste twee races wisten mee te varen in de Europese top 10.

Met de nodige equipment investeringen en extra conditietraining, gaan ze volgend jaar voor vaste plek in de top 10. Wie weet wordt ijszeilen ooit Olympisch!

Uit de krant

Uit de krant