Maaike van de Pavoordt: 'Ik zal zeker niet degene zijn die het meeste traint'. | Foto PR
Maaike van de Pavoordt: 'Ik zal zeker niet degene zijn die het meeste traint'. | Foto PR Foto: PR

Maaike van de Pavoordt verovert A-licentie

Sport

Ze stopte vanwege rugklachten zes jaar geleden met tafeltennis. Maar op een goede dag kan Maaike van de Pavoordt (28) nog bijna iedereen aan. De Pecosspeelster won zondag het kwalificatietoernooi voor het NK.

"Ik heb meteen nieuw rubber voor op mijn batje besteld", vertelt de Katwijkse lachend, daags na haar verrassende triomftocht. "Want op het Nederlands Kampioenschap wordt mijn batje anders zeker afgekeurd."
Dat ze op 3 maart in Zwolle verwacht wordt bij de beste 28 vrouwen van het land, lag dan ook niet bepaald in de planning. Van de Pavoordt traint sinds de zomer weer een beetje - als het lijf het toelaat - en speelt competitie bij de mannen in de hoofdklasse, maar ze heeft geen grote ambities meer. "Omdat ik bij de beste zestien B-speelsters hoor, kreeg ik een uitnodiging voor dit toernooi. Zoetermeer is niet ver, en het leek me grappig om te kijken hoe het zou gaan als ik weer tegen dames speel. Of meisjes eigenlijk, ze waren allemaal hartstikke jong."
Bij het inspelen had ze al bijna spijt van haar aanmelding. "Ze spelen allemaal zó snel. Ik dacht: dit wordt een drama." Hoe ze het gedaan heeft, kan ze niet navertellen. Maar zes wedstrijden later stond ze in de finale. "Ik had overal pijn. Maar je gaat niet zóveel wedstrijden spelen en er dan niet meer voor gaan", vertelt de fysiotherapeute. "Dus ik spoot een bus warmtespray leeg, nam een Dextrootje, en ik won een game. Toen voelde ik me al iets beter. Nam nog een Dextro, won nog een game. Zo doe je dat dus, haha."
Een A-licentie en deelname aan het NK zijn de beloning. Heeft ze de komende weken extra training gepland? "Nee hoor, elke dinsdag, meer lukt niet. Of dat het minste is van alle A-speelsters? Dat weet ik niet. Maar ik zal zeker niet degene zijn die het meeste traint."

Uit de krant

Uit de krant