Met de racerunner kunnen atleten met een handicap toch hardlopen.
Met de racerunner kunnen atleten met een handicap toch hardlopen. Foto: PR

Leiden Atletiek zoekt steun voor project RaceRunning

Sport

Leiden Atletiek hoopt dit voorjaar te starten met RaceRunning, een aangepast atletiek onderdeel voor kinderen van ongeveer 8 tot 20 jaar met een lichamelijke beperking.

Bij RaceRunning loopt of rent de atleet met behulp van een racerunner. Dit is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen, maar wel met een zadeltje en een borststeun (zie foto). De racerunner is geschikt voor kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen die in het dagelijks leven een rollator, krukken of rolstoel gebruiken om zich voort te bewegen. Sommige atleten kunnen wel zelfstandig lopen, maar struikelen en vallen gemakkelijk als zij rennen.

Bij de Atletiek Unie is RaceRunning één van de speerpunten. Er zijn nu in Nederland 12 atletiekverenigingen die al aan RaceRunning doen. Het is de bedoeling dit aantal uit te breiden naar 35 verenigingen. In de nabijheid bieden Rotterdam Atletiek (met 18 racerunners), Haag Atletiek en AV Haarlemmermeer (Hoofddorp) RaceRunning al aan. Leiden Atletiek wil daar komen voorjaar ook bij horen.

Om het project op te starten, probeert Leiden Atletiek met enige spoed 2.500,- euro via sponsoring te verkrijgen. Het Foppe Fonds en het NSGK leggen daar elk het zelfde bedrag bij. Met 7.500,- euro is het mogelijk drie Race Runners aan te schaffen inclusief het onderhoud.

Op zondag 7 januari wordt bij Leiden Atletiek de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop gehouden. Een loop uit het Zorg en Zekerheid circuit. Het startschot van de loop is voor het Leiden Atletiek RaceRun team tevens de start van de collecte. Er staan collectebussen klaar, er liggen machtigingen en het is mogelijk te pinnnen in de bar. Rechtstreeks een geldbedrag overmaken kan natuurlijk ook. Het bankrekeningnummer is NL 27 INGB 0008 5690 96 ten name van Leiden Atletiek ten behoeve van RaceRunning.

Neem voor meer informatie over het project RaceRunning bij Leiden Atletiek contact op met Noortje van Kempen via tel. 06-51884903 of e-mail racerunning@leidenatletiek.nl of kijk op de website  www.leidenatletiek.nl.

Wilt u meer informatie over RaceRunning kijk dan op: http://racerunning.nl/
Wilt u meer informatie over de Nieuwjaarsloop kijk dan op: https://www.zorgenzekerheid.nl/over-ons/agenda/activiteit/7-januari-runnersworld-leiden-nieuwjaarsloop-.htm

Uit de krant

Uit de krant