Oegstgeest-spits Demirbas op jacht naar de bal. | Foto Leo van den Broek
Oegstgeest-spits Demirbas op jacht naar de bal. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

VV Oegstgeest blijft winnen

Na drie gewonnen wedstrijden werd van Oegstgeest verwacht zaterdag de uitwedstrijd tegen Football Factory ook winnend af te sluiten. Oegstgeest liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was en won met ruime cijfers (0-5).

De uitwedstrijd werd op het ongezellige sportpark van de Universiteit gespeeld. Van de eerste drie wedstrijden had Football Factory twee wedstrijden gewonnen. Oegstgeest startte zaterdag met goede combinaties en inzet. Al binnen een kwartier wist Roy Dijkstra in een scrimmage de bal in het Football Factory doel te werken; 0 - 1. Drie minuten later was het Ozan Demirbas die met een lob over 25 meter de keeper wist te verschalken en zo voor de 0 - 2 voorsprong zorgde. Ondanks dat Oegstgeest in het tweede deel van de eerste helft slordiger en te gehaast ging spelen was het eerste schot op het Oegstgeest doel van Football Factory pas in de laatste minuut van de eerste helft.

In de rust werd Roy Elkerbout vervangen door Joep van Tulder. Een directe vrije trap van Football Factory werd door Oegstgeest keeper Lucas van der Meij onschadelijk gemaakt. Demirbas en Dijkstra misten kansen om de score op te voeren. Vlak hierna was het Daniël Gras die via een afgeslagen bal 0 - 3 scoorde. Na twintig minuten in de tweede helft werden Daniël Gras en Robin Noort vervangen door Terry Polet en Ozcan Bayram. Zonder dat Football Factory kansen wist te creëren was het Oegstgeest dat de score verder wist op te voeren. De twee invallers bepaalden de eindstand, Van Tulder scoorde met een strakke kopbal 0 - 4 en Bayram ook met een kopbal uit een hoekschop, genomen door Adil Harfaoui, 0 - 5. Oegstgeest staat nu samen met Alphia en SEV op een gedeelde eerste plaats na vier gewonnen wedstrijden.

Zaterdag speelt Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Hazerwoudse Boys dat met 7 punten uit 4 wedstrijden op de 5e plaats staat, aanvang 14.30 uur.