Otto Verkerk, 85 jaar, gaf zijn tegenstander klop. | Foto Henk van Gijzen
Otto Verkerk, 85 jaar, gaf zijn tegenstander klop. | Foto Henk van Gijzen

Goede start voor Pecos

Sport

Meteen knallen, was het voornemen van kopman Tony Nader. Want de tafeltennissers van Pecos willen dit seizoen bij de topdrie eindigen. Zaterdag deden ze goede zaken met een 7-3 overwinning op VTV Nieuwegein.

De zege was niet onverwacht, wel hard nodig in het kader van een beetje eerherstel. Om precies te zijn sinds 12 november 2016 had de Pecos-hoofdmacht geen wedstrijd meer gewonnen. Het afgelopen voorjaar werden de Oegstgeestenaren machteloos en kleurloos laatste in de promotiepoule van de eerste divisie.
Maar nu zijn er nieuwe kansen. In de poule van zes moet Pecos het linker rijtje halen om zich opnieuw voor die promotieklasse te kwalificeren. De concurrentie van Hilversum is vermoedelijk te zwaar, maar een tweede of derde plek behoort tot de mogelijkheden. En dan kan ruim winnen van de mindere teams een belangrijke stap zijn in de goede richting.
Echt makkelijk ging het overigens niet eens. Jop van der Wiel is nog steeds op zoek naar de vorm van inmiddels drie seizoenen geleden. Hij trok in zijn openingspotje aan het kortste eind tegen de lager ingeschaalde John van Spengen en moest op een 2-2 tussenstand ook Max Romeijn feliciteren. Gelukkig was René Waterreus prima bij de les met twee zeges en bracht Nader zijn woorden in praktijk door niet één game te verliezen.
Komende week ontvangt Pecos het Hoornse Disnierats, een team waartegen een goed resultaat mogelijk moet zijn, al kwam het met slechts 3-7 verlies tegen Hilversum nog aardig voor de dag in de openingsronde.

Verkerk

In het tafeltennis kun je lang meekomen. Veertigers op de Olympische Spelen en vijftigers in de Nederlandse eredivisie zijn al geen nieuws meer. De deze zomer 85 geworden Otto Verkerk – in zijn jonge jaren spelend in de ereklasse – was vrijdagavond weer actief in Pecos 6, dat uitkomt in de tweede klasse van de afdeling West. Daar zitten dus nog vier niveaus onder. Tegenstander Docos 4 kreeg van Verkerk en de zijnen met 6-4 klop. De verdediger en oud-voorzitter won twee van zijn drie partijen.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant