Ajax cricket: de prijswinnaars bij de senioren. | Foto Maarten van Erp Taalman
Ajax cricket: de prijswinnaars bij de senioren. | Foto Maarten van Erp Taalman Foto: Maarten van Erp Taalman

Slotavond ASC-cricket voor het eerst op Sportpark Overveer

Sport

Op vrijdagavond 15 september was de traditionele slotavond van het cricketseizoen van Ajax. Wel een bijzondere, want voor het eerst werd deze gehouden op locatie Sportpark Overveer, waar ASC voetbal en Ajax cricket in het vervolg op hetzelfde complex actief zijn.


De avond werd voorafgegaan met een sportieve activiteit voor de jeugd aan het eind van de middag. Daarna kregen diverse jeugdspelers prijzen voor hun prestaties uitgereikt. Voor de jongsten waren dat: Matisse de Valk (beste bowler), Jurian (beste all rounder), Neeltje Mol (meeste vooruitgang), Mika en Davy Shah voor beste nieuwkomer en beste batter.

Dergelijke prijzen gingen bij de oudere jeugd naar: Jan Mol, Patrick Jadava, Justin Spoor, Daniel Sevenster en Sarah Bal. Vervolgens was het tijd voor de barbecue, waarvoor Dirk Jan Spoor en Anke Gerrits de zorg op zich hadden genomen.

Rond 20.30 uur was het de beurt aan de seniorenteams. Eerst gaven alle aanvoerders een korte terugblik op de prestaties van hun team. Ajax 1 sprong in het oog vanwege het kampioenschap. De spelers kregen een baddoek met opdruk uitgereikt. Dirk Hensel en voorzitter Frits de Jongh gaven vervolg aan de ceremonie.

De Hannibal beker voor beste bowler van de oudste jeugd ging naar Laura Kleijne, waarna Eugenie van Leeuwen de White lady bokaal in ontvangst mocht nemen.

De Cees Metselaar bokaal had een memorabel tintje. Deze bokaal is genoemd naar de persoon die een uitzonderlijke staat van dienst bij de vereniging had opgebouwd. Niet lang geleden is hij overleden. Hinmanshu Paliwa had de eer deze te mogen ontvangen. De Lantra Fernando ging dit jaar naar de tot beste speler van de zaterdag- en zondagmiddagteams uitgeroepen speler Frank Snieder. Sunil Lamba had zich onderscheiden met zijn constante en goede prestaties voor Ajax 1. Naar hem ging de bokaal Speler van het jaar. Voor zijn vele verdiensten voor de club kreeg Rick Verhaal de Piet Kantebeen bokaal, waarna de Gouden Schoen (voor de speler met de meest bijzondere prestatie) vanzelfsprekend werd uitgereikt aan Emiel Sluyterman, die dit seizoen zijn 1.000ste wicket nam.

Ook bij de jeugd werden er op de slotavond veel prijzen uitgereikt. | Foto Maarten van Erp Taalman

Uit de krant

Uit de krant