Lydie Vellema met Ilona, Floor en Carin bij Het Dok.
Lydie Vellema met Ilona, Floor en Carin bij Het Dok. Foto:

D66 op schoolbezoek

Politiek

Op Valentijnsdag, 14 februari, bracht D66 Oegstgeest traditiegetrouw bij alle scholen in het dorp, basis- en middelbaar onderwijs, een presentje langs om hen te bedanken voor hun inzet voor goed onderwijs in Oegstgeest.

“D66 vindt onderwijs belangrijk”, vertelt raadslid Lydie Vellema. “Kinderen verdienen de beste toekomst die ze kunnen krijgen. Leraren en hun tomeloze inzet zijn daar de sleutel voor. Het is de taak van het onderwijs om kinderen in de gelegenheid te stellen zichzelf volledig te ontwikkelen en voor te bereiden op het leven.”

Bij twee scholen ging Vellema voor een werkbezoek langs. Dit jaar waren dat de Daltonschool in Haaswijk en het Dok in Nieuw Rhijngeest. Op de Daltonschool werd zij rondgeleid door leden van de leerlingenraad Nora en Naya, respectievelijk afkomstig uit Denemarken/Egypte en Palestina. Vol trots vertelden zij over hun school en hoe er met respect met elkaar omgegaan wordt. Veel van de leerlingen worden meertalig opgevoed en komen van huis uit in aanraking met verschillende culturen.

Sinds april 2022 zit op de Daltonschool een Internationale Taalklas, de ‘Wereldklas’ waar kinderen van zes tot twaalf jaar die geen Nederlands spreken een taalbad krijgen van veertig weken waarna ze doorstromen naar regulier onderwijs.

In de nieuwbouwwijk Nieuw Rhijngeest staat basisschool het Dok, een brede school. Dit betekent dat in het gebouw ook de Stichting Kinderopvang Oegstgeest en expertisecentrum UNIEK er gehuisvest zijn. 

Met het duo-directeurschap Carin Robles en Ilona Ellen sprak Vellema over het veel zaken die spelen in onderwijswereld op dit moment. Niet alleen het lerarentekort kwam ter sprake maar ook dat een hechte samenwerking tussen scholen belangrijk is op heel veel vlakken.

De ‘conciërge van het jaar verkiezing’ werd bij beide scholen onder de aandacht gebracht. Wie ook een conciërge wil opgeven voor deze titel stuurt een mail naar Vellema@gemeenteraadoegstgeest.nl. Op 12 april vindt de uitreiking plaats op de winnende school.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant