Afbeelding

Marcus Rolloos BVNL-lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland, kieskring Leiden

Politiek

Oud-raadslid Marcus Rolloos uit Oegstgeest wordt bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023 lijsttrekker van Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga. Rolloos was eerder acht jaar raadslid in zijn dorp, waar hij nog steeds betrokken is bij de lokale afdeling van BVNL.

“Een stem op BVNL is straks een stem het volledig schrappen van het stikstofbeleid. De stikstofnorm is volledig arbitrair, niet gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwd onderzoek en natura 2000 gebieden mogen wat BVNL betreft prima bosrijk worden. Dat boerenbedrijven worden uitgekocht of zelfs dreigen te worden onteigend is voor BVNL Zuid-Holland onbespreekbaar. Ook wil BVNL het stikstofbeleid van tafel om woningen te bouwen om de huidige woningnood op te lossen”, aldus Rolloos, die stelt dat de we eerst de woningnood moeten oplossen voordat we nog meer mensen binnenlaten.

BVNL is fel gekeerd is tégen wind- en zonneparken. “Duurzame energie prima, maar wel met gezond verstand.” Verder wil BVNL niet alleen voor burgers compensatie voor de hoge energierekening, maar komt de partij ook op voor de middenstand in Zuid-Holland.

Partijleider Wybren van Haga is blij met de politiek ervaren Rolloos. “Marcus heeft zijn sporen in de gemeenteraad van Oegstgeest verdiend. Bovendien heeft hij jarenlange ervaring en expertise in de wereld van energie. Samen met onze andere lijsttrekkers in Zuid-Holland zullen we met een sterke kandidatenploeg en een voor de provincie op maat geschreven verkiezingsprogramma komen. We gaan voor tenminste drie zetels.”

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant