Logo oegstgeestercourant.nl
Het nieuwe ontwerp van het horecapaviljoen met overdekte terrassen. | Ontwerp Gosto Real Estate
Het nieuwe ontwerp van het horecapaviljoen met overdekte terrassen. | Ontwerp Gosto Real Estate (Foto: Gosto Real Estate )

Nieuw ontwerp horecapaviljoen neemt zorgen niet weg

  Politiek

‘Het nieuwe ontwerp is mooi, maar het blijft grotesk’

Op woensdag 13 juli kwamen zo’n honderd belangstellenden naar in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg voor een ‘inloopmeeting’ over de ontwikkeling van het horecapaviljoen in Oegstgeest aan de Rijn.

Door Willemien Timmers

Eerder dit jaar uitten omwonenden van de te bouwen horecagelegenheid naast de Joop van der Reijdenbrug hun zorgen omdat het volgens hen ‘te groots’ zou worden. “Er stond een kleinschalige horecavoorziening, een lunchroom, ingetekend met zo’n 250 vierkante meter vloeroppervlak. Nu blijkt dat er een aanvraag is ingediend voor ‘zware horeca’ van ruim 825 vierkante meter. Dit is in alle opzichten in strijd met het huidige bestemmingsplan, en gaat voor wat betreft auto- en botenbezoek chaos en verstoppingen opleveren!” zeiden buurtvertegenwoordigers Rob Simoons en Paul Dujardin destijds.

Na diverse overleggen tussen ontwikkelaar en omwonenden gaf eerstgenoemde aan met een nieuw plan te komen. Dit werd vorige week gepresenteerd.

Het ontwerp van het horecapaviljoen zag er totaal anders uit dan het in januari gepresenteerde plan. “Er wordt gezegd dat dit in het bestemmingsplan past, maar dit is niet correct”, laat buurtbewoner Rob Bergers desgevraagd weten. “De ontwikkelaar wil nu 450 vierkante meter vloeroppervlak, en een iets zwaardere horeca-categorie. Het nieuwe ontwerp is mooi, maar het blijft grotesk. Het geluid resoneert het hier enorm. Dit is overdag wellicht te doen, maar ’s avonds zeker niet.” Hij noemt dat de bewoners twee keer geconsulteerd zijn, maar geen inspraak gehad hebben in het ontwerp. “Dus voor iedereen was het aangepaste ontwerp een verrassing.”

Ook bij Rob Simoons en Paul Dujardin zijn de zorgen niet weggenomen. “Het nieuwe ontwerp past niet binnen het bestemmingsplan. We zijn weer terug bij af. Het ontwerp is gewoon net zo groot als het eerste plan alleen nu met overdekte terrassen in plaats van drie etages.” Ook zij betreuren het dat er ‘ondanks uitvoerig overleg’ niets met de ‘valide argumenten’ van de omwonenden is gedaan. “Wij zullen helaas gedwongen worden om ons op verdere stappen te beraden als dit plan zo zal worden ingediend.”

Meer berichten