Logo oegstgeestercourant.nl
<p><em>Bovenste rij v</em><em>.</em><em>l</em><em>.</em><em>n</em><em>.</em><em>r</em><em>.</em><em>: Eibertjan van Blitterswijk, Tobias van der Hoeven en Pedro van Gessel. Onderste rij: Rick van den Brink, Watze Mandema&nbsp;</em><em>(</em><em>en &#39;De Forens&#39;</em><em>)</em><em>.</em></p>

Bovenste rij v.l.n.r.: Eibertjan van Blitterswijk, Tobias van der Hoeven en Pedro van Gessel. Onderste rij: Rick van den Brink, Watze Mandema (en 'De Forens').

(Foto: )

CDA Oegstgeest presenteert verkiezings-programma en kandidatenlijst

  Politiek

Het CDA Oegstgeest staat met het verkiezingsprogramma ‘Thuis in een groen dorp’ en de kandidatenlijst in de startblokken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bestuursvoorzitter Marien den Boer: “Er ligt een ambitieus programma voor een groen en zelfstandig dorp waarin we omzien naar elkaar. En net zo belangrijk: er staat een enthousiaste groep Oegstgeestenaren uit alle delen van het dorp te trappelen om dat uit te voeren”. 

Het CDA kiest voor het vergroenen van Oegstgeest en verzet zich tegen bouwplannen op plekken waar nu groen is of voorzieningen zijn. Lijsttrekker Eibertjan van Blitterswijk: “Het CDA kiest voor een groen, zelfstandig dorp en dus voor een balans tussen wonen, groen en voorzieningen. Massieve woningbouw waar nu groen of bijvoorbeeld plek voor horeca is, past daar niet bij. Dat zou van Oegstgeest eerder een kale buitenwijk maken, dan een dorp waar het ook over tien, twintig jaar fijn wonen is.” 

De christendemocraten willen vanuit deze visie het Hofbrouckerpark en de hoogspanningszone groen houden, nieuwbouw van het zwembad, het winkelcentrum Lange Voort en het Irispark aantrekkelijker maken en een kinderboerderij realiseren.

Andere belangrijke punten zijn ‘het repareren en veiliger maken van wegen en bruggen, uitstekende zorg voor jong en oud, het bestrijden van eenzaamheid en problematische schulden en solide gemeentefinanciën’. Tot slot wil de partij een ‘dienende overheid’. Van Blitterswijk: “Je ziet dat de maatschappij verruwt, dat het meer wij tegen zij is dan samen zij aan zij. Veel mensen zijn wel klaar met al dat gedoe, snakken ernaar dat iedereen gewoon normaal doet. Daar hoort een overheid bij die dit waar nodig bevordert, maar zich vooral zelf ook aan afspraken houdt en de juiste dingen doet. Daarvoor helpen zorgen is een belangrijke opdracht.”

Kandidatenlijst

Ook de kandidatenlijst is afgelopen week gepresenteerd. Onder aanvoering van lijsttrekker Van Blitterswijk (35) bestaat de top vijf achtereenvolgend uit Tobias van der Hoeven (34), Pedro van Gessel (57), Rick van den Brink (23) en Watze Mandema (60). Verderop op de 21-koppige lijst staan onder andere Joke Welsink-Bax (#8) en Belinda Frederiks (#10). Ook zittend wethouder Jan Nieuwenhuis (o.a. Zorg en Welzijn, Sport, Economie en Nieuw Rhijngeest-Zuid) is op de lijst te vinden. De lijst wordt geduwd door Elly van den Bosch-Damen en Pieter Hellinga. Bestuursvoorzitter Den Boer: “Het is een geweldige mix van gelouterde Oegstgeestenaren en jong talent die samen de schouders willen zetten onder de toekomst van ons dorp”. 

Samenwerking

Net als de afgelopen acht jaar wordt de inzet van het CDA Oegstgeest ook de komende periode ondersteund door de lokale ChristenUnie. 

Meer berichten