Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Frustratie over niet uitgevoerde werkzaamheden

  Politiek

Het is een steeds groter wordende ergernis van de gemeenteraadsleden. Keer op keer stellen ze gemeenschapsgeld beschikbaar om allerlei projecten uit te laten voeren door de ambtenaren. Maar almaar vaker komt aan het eind van het jaar het bericht, dat er vanwege onvoldoende tijd nog niet genoeg aan gedaan is. 

Dit leidde donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering tot een voorstel van D66, CDA en VVD. “Het terugkerend niet volledig uitvoeren van de besluiten holt de positie van de raad uit. De raad betreurt het dat door de raad vastgesteld beleid terugkerend niet wordt gerealiseerd, terwijl hiervoor beschikbaar gestelde middelen niet worden besteed’’, is te lezen in het amendement.

D66-raadslid Bus gaf aan dat het nog weer extra geld uitgeven aan nog meer ambtenaren of externe experts niet noodzakelijkerwijs de beste oplossing is. “Er kunnen ook andere oorzaken zijn.” Raadslid Creemers (VVD) was het hier mee eens. “We geven allerlei kredieten uit aan allerlei zaken, maar dat wordt dan niet uitgegeven. Het is niet fijn, dat beleid waar we voor staan, niet uitgevoerd wordt.’’ CDA-er Van der Hoeven gooide er een schepje bovenop. “Het is niet goed dat structureel beleid niet wordt gerealiseerd, terwijl we hier wel belastinggeld voor beschikbaar stellen.’’

Wethouder Peter Glasbeek liet weten, het hier mee eens te zijn. ‘’Het is niet acceptabel hoe dat tot op heden is gegaan. We hebben meer vertrouwen dat het nu wél op orde komt.’’ Hij wil hier in september met de raadsleden over praten. Bus laat zich dan graag verrassen met ‘oplossingsrichtingen’ zo gaf hij aan. ‘’Extra ambtenaren werven is niet altijd de beste oplossing.’’ De voltallige raad steunde het amendement.

Joep Derksen

Meer berichten