Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Het is geenszins vanzelfsprekend dat een bestemmingsplanwijziging plaatsvindt voor de La France-locatie. | Foto Willemien Timmers</p>

Het is geenszins vanzelfsprekend dat een bestemmingsplanwijziging plaatsvindt voor de La France-locatie. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

‘Ontwikkelaar La France locatie te enthousiast over tijdspad’

  Politiek

De eigenaar van de La France locatie is mogelijk te optimistisch over het door hem voorspelde tijdspad van de bouwontwikkelingen. Dat liet wethouder Peter Glasbeek donderdagavond weten tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Joep Derksen

Bij verschillende informatiebijeenkomsten heeft ontwikkelaar FSD de bouwplannen op de La France-locatie achter de St. Willibrordkerk gepresenteerd. Dit project, met de naam ‘Patio’ is een mix aan woningtypen, waar onder meer jonge starters en senioren kunnen samenleven. FSD verwacht al in september 2022 te kunnen beginnen met bouwen, zodat er in de zomer van 2023 gewoond kan worden.

Gemeenteraadslid Vos (D66) vond dat een wel erg enthousiaste benadering. Volgens hem veroorzaakt het noemen van zo’n strakke tijdstermijn onrust in het dorp. Vos vroeg wethouder Glasbeek voor de zekerheid of de gemeenteraad ook nog een oordeel over de plannen moest geven. Glasbeek bevestigde dit; op de potentiële bouwlocatie zit nu nog de bestemming ‘Horeca’ en de gemeenteraad moet toestemming geven om hier de bestemming ‘Wonen’ van te maken.

Voor eigen rekening

Over de tijdsplanning gaf de wethouder aan: “De ontwikkelaar gaat net als andere ontwikkelaars voortvarend te werk. Die tijdslijn is volstrekt voor hun eigen rekening. Wij hebben ook bij de voorganger van de huidige eigenaar aangegeven, dat het geenszins vanzelfsprekend is dat een bestemmingsplanwijziging plaatsvindt.” Volgens Glasbeek is scepsis over het voorspelde tijdsverloop begrijpelijk.

Meer berichten