Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: MV

Bewaakte fietsenstalling treinstation Sassenheim komt er maar niet

  Politiek

Teylingen • CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Reny Wietsma zijn ontstemd over het nog steeds uitblijven van een bewaakte fietsenstalling bij treinstation Sassenheim. Zij hebben hierover vragen aan B&W gesteld.

Door Nico Kuyt

In september 2017 heeft de gemeenteraad besloten een bewaakte fietsenstalling bij treinstation Sassenheim te realiseren. Dit vanwege de vele diefstallen van fietsen. De afgelopen jaren heeft de CDA-fractie meerdere malen mondeling naar de stand van zaken gevraagd, met even zovele toezeggingen van B&W, zo stellen beide raadsleden. Het realiseren van de stalling stond gepland voor de zomer van 2018, later weer zomer 2020.

Bijna vier jaar na het besluit van de gemeenteraad, worden toezeggingen van de wethouder binnen de beloofde termijnen niet nagekomen en is er nog steeds geen bewaakte fietsenstalling op het treinstation Sassenheim of zelfs maar enig zicht daarop, zo geven beide raadsleden aan. Zij hebben nu zelf onderzoek gedaan en telefonisch contact opgenomen met ProRail om navraag te doen naar de stand van zaken. Het leidde tot het stellen van vragen aan B&W over hoe de contacten zijn verlopen en wanneer de bewaakte stalling eindelijk gaat komen. Ook welke concrete belemmeringen het daadwerkelijk realiseren nu nog precies in de weg staan.

Meer berichten