Logo oegstgeestercourant.nl
Veel inwoners van Poelgeest bekeken de plannen voor de nieuwe brug. De 'Brug Poelgeest' oogt wat simpel, maar er moet rekening gehouden worden met een molen- en een landgoedbiotoop.
Veel inwoners van Poelgeest bekeken de plannen voor de nieuwe brug. De 'Brug Poelgeest' oogt wat simpel, maar er moet rekening gehouden worden met een molen- en een landgoedbiotoop. (Foto: Willemien Timmers)

Brug Poelgeest: opleverdatum 20 december 2021

  Politiek

Op dinsdagavond 14 januari togen veel inwoners van Poelgeest naar het gemeentehuis voor een informatieavond over de aan te leggen brug over de Haarlemmertrekvaart.

Al sinds de tijdelijke bouwbrug in 2004 dicht ging en verdween, wordt er gesoebat over een tweede volwaardige ontsluiting van de wijk. Toen de tunnel onder het spoor geen doorgang vond, werd met Leiden overeengekomen dat er weer een brug over de Trekvaart aangelegd zou worden. Na jaren van gesteggel en procedures gaat het er nu dan echt van komen. Het ontwerp is wat saai, maar alle aanwezigen waren de 14e blij met de nieuwe brug, waar de fietsers straks onderdoor kunnen fietsen. Met de brug zal ook het sluipverkeer door de van Steenishof richting Leiden stoppen. Nu de onzekerheid over het doorgaan van de bouw van de brug is weggenomen, durft men zelfs al een opleverdatum te noemen: 20 december 2021.

Meer berichten