Omwonenden ASC-terrein woest over woordbreuk gemeente | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Er ligt een bouwaanvraag voor 20 appartementen voor dementerende ouderen bij Park Duivenvoorde.
Er ligt een bouwaanvraag voor 20 appartementen voor dementerende ouderen bij Park Duivenvoorde. (Foto: Wil van Elk (Archieffoto 19 juni 2019))
Wonen

Omwonenden ASC-terrein woest over woordbreuk gemeente

  Politiek

Wijzigingsplan maakt bouw 20 appartementen mogelijkDEN HAAG - Het gemeentebestuur van Oegstgeest heeft eerdere toezeggingen aan omwonenden aan zijn laars gelapt en meer woningen toegelaten op het voormalige ASC-terrein. Dat vinden negen bewoners van de Spaargarenstraat en de Regentesselaan.

Door Adrie van der Wel

Ze vroegen de Raad van State dinsdag 13 augustus om schorsing van het zogeheten wijzigingsplan dat de bouw mogelijk maakt van 20 appartementen voor dementerende ouderen. Door de extra bouw van de appartementen wordt hun groene leefomgeving teveel aangetast.

Voor de invulling van het voormalige sportterrein maakte de gemeente al een bestemmingsplan voor 50 woningen. Dat plan werd na aanvankelijke kritiek van de Raad van State uiteindelijk goedgekeurd. De huisvesting van 20 dementerende ouderen in evenzovele appartementen wordt nu in een apart wijzigingsplan geregeld. In totaal dus 70 woningen, aldus de boze bezwaarmakers, en dat is teveel want het gemeentebestuur heeft in het overkoepelende plan voor het ASC-terrein zwart-op-wit beloofd dat er maximaal 50 woningen mogen komen.

De advocaat van de gemeente deed dinsdag grote moeite om duidelijk te maken dat het toch echt de bedoeling was om naast de 50 woningen nog aparte huisvesting te bouwen voor de dementerende ouderen. Maar zijn betoog raakte de raadsvoorzitter niet of nauwelijks.

"De gemeente spreekt in dat overkoepelende plan toch duidelijk van maximaal 50 woningen, punt", constateerde de raadsvoorzitter. Dus wilde ze weten waarop de gemeente zijn stelling baseert dat er naast de 50 woningen nog 20 extra mogen komen. Het betoog van de advocaat dat de zorgappartementen niet als woningen tellen, werd door de raadsvoorzitter haast lachend afgewimpeld. Volgens de omwonenden ligt er ook de toezegging van het college dat er maximaal 14 zorgappartementen zouden komen. Het college heeft met dit wijzigingsplan die toezegging overtreden, aldus hun advocaat. Maar volgens de advocaat van de gemeente heeft de gemeenteraad die toezegging van het college bij het maken van het overkoepelende plan al opzij gelegd en die zou dus nu niet meer gelden.

Er ligt intussen een bouwaanvraag voor de appartementen. De Raad beslist over twee weken of die geblokkeerd moet worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>