Voorlopig geen auto's over Duikerbrug Dorpsstraat | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Een nieuw bord bij de entree van de Dorpsstraat. Het gele bord moet nog worden verwijderd. | Foto Wil van Elk
Een nieuw bord bij de entree van de Dorpsstraat. Het gele bord moet nog worden verwijderd. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)
Verkeer

Voorlopig geen auto's over Duikerbrug Dorpsstraat

  Politiek

Straat nog jaren afgesloten voor motorverkeer

Nu het duidelijk is dat de duikerbrug aan het eind van de Dorpsstraat voorlopig niet is hersteld of is vervangen, plaatst de gemeente Oegstgeest permanente verkeersborden en kunnen de tijdelijke gele borden weg.

Voor het doorgaande verkeer op de van oudsher doorgaande route via de Dorpsstraat is het afsluiten voor autoverkeer een behoorlijk aderlating. Het is immers de kortste weg naar Rijnsburg en richting de Groene Kerk. Sinds vrijdag 19 juli staat op de hoek van de President Kennedylaan een bord dat aangeeft dat de weg doodlopend is. Dat geldt niet voor fietsers en bromfietsers, maar het bord dat die uitzondering aangeeft moet echter nog worden geplaatst. Automobilisten, die de gele borden niet meer zagen, dachten door te kunnen rijden maar moesten ter hoogte van de Zoutkeetlaan noodgedwongen keren. Voor de bewoners van het smalle straatje is de afsluiting voor doorgaand autoverkeer zeer rustgevend.

Er rijden ook veel auto's heen en weer over de Haarlemmerstraatweg omdat bij de afslag voor de Haaswijklaan niet is aangeven dat de Dorpsstraat is afgesloten voor autoverkeer.

Liggelden

Ook voor boten is de historische brug gesloten. Voor booteigenaren wordt nog gezocht naar een regeling voor eventuele vergoeding voor liggelden. De gemeente heeft er voor gezorgd dat de meeste boten inmiddels in het Oegstgeesterkanaal zijn getakeld zodat er weer kan worden gevaren. Op vrijdag twaalf juli takelde de kraanmachinist van de firma Verschoor de boten, rustend op twee hijsbanden onder een hijsjuk, uit de sloot om ze vervolgens in het kanaal te laten zakken, of op een trailer. Dat leverde vrolijke gezichten op bij de wegvarende eigenaren.

Contact

De gemeente is bereikbaar voor vragen via het contactformulier op de website www.oegstgeest.nl, of aan afdeling Beheer en Onderhoud via het telefoonnummer 14071 van 9.00- tot 12.00 uur.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>