Kansen voor portocabines bij Gevers Deutz Terweeschool | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
'Het gaat om sociale veiligheid en de onbezorgde schooltijd van de leerlingen', aldus de ouders bij de overhandiging van de petitie aan burgemeester Emile Jaensch.
'Het gaat om sociale veiligheid en de onbezorgde schooltijd van de leerlingen', aldus de ouders bij de overhandiging van de petitie aan burgemeester Emile Jaensch. (Foto: Willemien Timmers)

Kansen voor portocabines bij Gevers Deutz Terweeschool

  Politiek

Er is grote onrust onder de ouders van de leerlingen van de GDT (Gevers Deutz Terwee) school. Zij vrezen, dat hun kleine kroost van noodgedwongen moet ronddwalen tussen puberende middelbare scholieren van het Teylingen College, locatie Duinzigt aan de Wijttenbachweg. En dat allemaal door een bestuurlijke bepaling, dat er in geval van ruimtegebrek op scholen eerst gekeken wordt naar alternatieve locaties om kinderen op te vangen. Op die manier kan namelijk geld bespaard worden op de aanschaf of huur van portocabines.

Maar liefst 309 ouders en leerkrachten van de GDT-school hebben een petitie ondertekend, waarbij het gemeentebestuur werd opgeroepen om hun kinderen onderwijs te laten krijgen in portocabines naast de school. "Het gaat om sociale veiligheid en de onbezorgde schooltijd van de leerlingen'', sprak een moeder bij de overhandiging van de petitie burgemeester Emile Jaensch vermanend toe. Haar woorden tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 maart misten hun effect niet.

Ondanks het feit dat Oegstgeest zucht onder een schuld van ruim 50 miljoen euro, blijken alle politieke partijen toch voorstander te zijn van de aanschaf van de portocabines. "We vinden het moeilijk om die twee leeftijdsgroepen van basisschoolleerlingen en middelbare schoolleerlingen bij elkaar te brengen'', liet raadslid Vellema (D66) weten. Raadslid Van Dillen (CDA) vond het sturen van de kinderen naar het Teylingen College ook nog te vroeg en haar D66-collega Welling stelde, dat er goed gekeken moet worden naar de kosten van het uitplaatsen van de GDT-leerlingen. Om de kinderen namelijk gescheiden te houden van de leerlingen van het Teylingen College moeten er afscheidingen komen. Dat kost geld en voor dat geld kun je wellicht beter portocabines aanschaffen. Ook fractievoorzitter Spaargaren (VVD) vond de verplaatsing van basisschoolleerlingen naar een middelbare school 'niet gewenst'. Van den Ouweelen (Lokaal Oegstgeest) vond het zelfs een 'heel slecht idee'.

Wethouder Huizing telde zijn knopen. Hij zegde toe, dat hij zou uitzoeken hoeveel extra geld de afscheidingsmaatregelen bij het Teylingen College gaan kosten. "Ik begrijp als geen ander en vindt het wenselijk, dat kinderen bij elkaar op één locatie een school zijn. Het zou zomaar kunnen, dat de aanschaf van een portocabine niet of nauwelijks duurder is dan aanpassingen van het gebouw van de middelbare school. Mijn vermoeden is, dat het richting de portocabines gaat.''

In april neemt de raad een definitief besluit, of de GDT-leerlingen op hun geliefde school kunnen blijven.

(Joep Derksen)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>