Oegstgeest naar de stembus voor provinciale staten en waterschap | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Traditiegetrouw kent de gemeente Oegstgeest een hoge opkomst bij verkiezingen. In het gemeentehuis werd vanmorgen druk gestemd, en kwam burgemeester Jaensch het stembureau een kort bezoek brengen.
Traditiegetrouw kent de gemeente Oegstgeest een hoge opkomst bij verkiezingen. In het gemeentehuis werd vanmorgen druk gestemd, en kwam burgemeester Jaensch het stembureau een kort bezoek brengen. (Foto: Willemien Timmers)

Oegstgeest naar de stembus voor provinciale staten en waterschap

  Politiek

Op woensdag 20 maart vonden de verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap plaats.

In Oegstgeest waren de veertien stemlokalen geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Op het gemeentehuis was het 's morgens traditiegetrouw druk met stemmers, die de mogelijkheid om hun invloed uit te oefenen op de provinciale politiek niet aan zich voorbij lieten gaan.

Burgemeester Emile Jaensch maakte een rondje langs de bureaus en bracht ook zelf zijn stem uit.

De eerste opkomstpercentages werden aan het begin van de middag (12.30 uur) bekendgemaakt op de gemeentelijke website. Voor de waterschapsverkiezingen ligt het percentage op 17,59% en de Provinciale Statenverkiezingen op 18,95%. Waarbij het opkomstpercentage bij het Dorpscentrum aan de Lijtweg hoger lag: op respectievelijk 25,89% en 28,98% staat.

Om half zeven 's avonds was 52,18% van de stemgerechtigden gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen en 47,88 procent voor de waterschapsverkiezingen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>