Wassenaar niet akkoord met afspraken over Unmanned Valley op vliegkamp Valkenburg | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De Wassenaarse gemeenteraad is bezorgd over de groene zones tussen Nieuw Valkenburg en Wassenaar.
De Wassenaarse gemeenteraad is bezorgd over de groene zones tussen Nieuw Valkenburg en Wassenaar. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Wassenaar niet akkoord met afspraken over Unmanned Valley op vliegkamp Valkenburg

  Politiek

De gemeenteraad van Wassenaar legt zich niet zomaar neer bij de bestuurlijke afspraken over Unmanned Valley op het voormalig Vliegkamp Valkenburg in Katwijk. Het college van burgemeester en wethouders was wel akkoord, maar is door de meerderheid van de gemeenteraad teruggefloten. De raad wil eerst meer duidelijkheid over de veelbesproken 'groene zone' tussen de nieuw woon- en werklocatie en Wasenaar.


De gemeenteraad van Katwijk is vorige maand wel akkoord gegaan met de bestuurlijke afspraken, waarin onder andere Unmanned Valley, de werk- en testlocatie voor drones, en de groene zone uitgebreid aan de orde komen.


De gemeenteraden van Katwijk en Wassenaar moesten vóór 1 maart akkoord gaan met de bestuurlijke afspraken, anders zouden die vervallen. Het college van Katwijk heeft afgelopen dinsdag besloten Wassenaar een maand uitstel te verlenen. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken hebben dat ook gedaan of zijn voornemens dit te doen, laat burgemeester Cornelis Visser in een brief aan de Katwijkse raad weten.

Het college van Katwijk heeft er volgens Visser 'alles aan gedaan om tot deze bestuurlijke afspraken te komen en vindt het jammer dat de besluitvorming over deze afspraken nu een maand vertraagd is'. Het college heeft er nog wel 'alle vertrouwen in dat de bestuurlijke afspraken, zoals ze er nu liggen uitgevoerd gaan worden, zodat snel gestart kan worden met de woningbouw en de afgesproken testperiode van 5 jaar voor het economisch cluster Unmanned Valley'.


Gedeputeerde A. Bom-Lemstra van Zuid-Holland gaat komende dinsdag op het Wassenaarse gemeentehuis een toelichting geven over het provinciaal beleid ten aanzien van de Groene Zone in de hoop dat de Wassenaarse raad later alsnog instemt met de bestuurlijke afspraken.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>