'Bomenkap Endegeest zonder vergunning' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Omwonenden en diverse politici maken zich zorgen om het onverwacht kappen van vijf grote bomen op het terrein van Rivierduinen, grenzend aan Het Witte Huis. 'Herplanting is noodzakelijk', roepen omwonenden.
Omwonenden en diverse politici maken zich zorgen om het onverwacht kappen van vijf grote bomen op het terrein van Rivierduinen, grenzend aan Het Witte Huis. 'Herplanting is noodzakelijk', roepen omwonenden. (Foto: Willemien Timmers)

'Bomenkap Endegeest zonder vergunning'

  Politiek

Fractievoorzitter Frits van Dissel (Hart voor Oegstgeest) maakt zich zorgen over de bomenkap rondom Landgoed Endegeest. Dat liet hij vorige week donderdag, 21 februari, tijdens de gemeenteraadsvergadering weten.

Van Dissel: "Met groot materieel heeft de eigenaar monumentale bomen verwijderd en aangeharkt. Zelfs de stronken zijn weggehaald. De grond lijkt op een bouwrijp gemaakt terrein. Toegankelijkheid is een goede zaak, maar weet de gemeente wat er aan de hand is? Is een vergunning verleend, was er overleg met de beheerder? Wat er nu aan de gang is, kan niet de bedoeling zijn.''

'Wij zijn niet het bevoegd gezag'Wethouder Jan Nieuwenhuis in een latere reactie: "Naar onze beoordeling zijn de activiteiten van de Oudendal Groep in Endegeest meldingsplichtig, op grond van de Wet Natuurbescherming. Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid Holland (Gedeputeerde Staten) is hiervoor het bevoegd gezag. Wij hebben hier over contact gehad met de Oudendal Groep en melding gedaan bij de toezichthouder, de Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid. In dit geval is de Bomenverordening niet van toepassing en zijn wij niet het bevoegd gezag."

Inmiddels zijn ook omwonenden van het perceel in actie gekomen. Zij gaan zich verenigen in de Stichting Behoud Geesten en Wilhelminapark. Deze stichting is momenteel in oprichting.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>