Afbeelding

Hoger salaris raadsleden

Politiek

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken maakte maandag 5 november bekend, dat de salarissen van de raadsleden in kleinere gemeenten omhooggaan.

De raadsleden van Oegstgeest hebben hier weinig aan, omdat het inwoneraantal van deze gemeente pasgeleden net boven de 24.000 mensen is uitgekomen. Toch krijgen de politici nog een vervroegd Sinterklaascadeau. Voortaan krijgen de raadsleden 958,91 euro per maand voor hun activiteiten. Maar Minister Ollongren heeft geld vrijgemaakt, zodat de politici dit salaris 'met terugwerkende kracht' kunnen krijgen; sinds de installatie van de nieuwe gemeenteraden op 29 maart 2018. Dus ieder raadslid kan nog een dikke 2.000 euro tegemoetzien.

"Met een hogere vergoeding blijft het raadswerk in kleinere gemeenten aantrekkelijk. Ook nu gemeenten steeds meer nieuwe taken en opgaven krijgen door decentralisaties. Goede raadsleden zijn om die reden extra belangrijk geworden'', zo laat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in een schriftelijke verklaring weten. (JD)

Uit de krant

Uit de krant