Oegstgeest ondersteunt vier sociale burgerinitiatieven | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het vernieuwde Dorpscentrum gaat  straks laagdrempelige gesprekken organiseren aan de leestafel in de nieuwe centrale ontmoetingsruimte.
Het vernieuwde Dorpscentrum gaat straks laagdrempelige gesprekken organiseren aan de leestafel in de nieuwe centrale ontmoetingsruimte. (Foto: Wil van Elk)

Oegstgeest ondersteunt vier sociale burgerinitiatieven

  Politiek

De gemeente gaat vier nieuwe burgerinitiatieven financieel ondersteunen. Oegstgeest draagt bijna 9.000 euro bij aan de ontwikkeling en uitvoering van deze initiatieven.

In 2018 heeft de gemeenteraad van Oegstgeest eenmalig €50.000 beschikbaar gesteld voor burgerinitiatieven in het sociaal domein. Eerder dit jaar gaf de gemeente al financiële ondersteuning aan vijf andere sociale burgerinitiatieven.

De volgende initiatieven krijgen financiële ondersteuning:

• 'Stichting Vrienden van Cultuurhuis de Paulus', €1.450. Een aantal betrokken inwoners van Oegstgeest wil een vriendenstichting oprichten om de exploitatie van cultuurhuis de Paulus structureel in stand te houden.
• 'Gesprek aan tafel', €1.980. Het Dorpscentrum gaat laagdrempelige gesprekken organiseren aan de leestafel in de nieuwe centrale ontmoetingsruimte.
• 'Uitstapjes voor 80 plussers', €466. Op kleine schaal worden uitstapjes voor 80 plussers georganiseerd, naar bijvoorbeeld musea en beurzen.
• 'Bijdrage vervanging rolstoelbus', €5.000. Bijdrage aan de vervanging van een rolstoelbus van stichting Vervoer en Recreatie, die wordt gebruikt om bewoners onder begeleiding van vrijwilligers te vervoeren.

De andere initiatieven die al eerder een financiële bijdrage van de gemeente tegemoet konden zien waren de initiatieven Thuisdiners, Gastentafel, Ken je buren, Dance fot Health en een Fototentoonstelling over dementie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>