Blauwe zone uitgebreid naar Leidsestraatweg | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De Leidsestraatweg, tussen de Terweeweg en de verkeerslichten met de Warmonderweg wordt ook een blauwe zone. | Archieffoto Willemien Timmers
De Leidsestraatweg, tussen de Terweeweg en de verkeerslichten met de Warmonderweg wordt ook een blauwe zone. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Blauwe zone uitgebreid naar Leidsestraatweg

  Politiek

Het college van Oegstgeest heeft besloten om de blauwe zones voor het parkeren in de De Kempenaerstraat, de Terweeweg en een deel van de Geversstraat, uit te breiden. De Leidsestraatweg, tussen de Terweeweg en de verkeerslichten met de Warmonderweg wordt ook een blauwe zone.
Het besluit is tot stand gekomen na een parkeerdrukmeting en overleg met de buurtbewoners.


In 2016 heeft de gemeente Leiden betaald parkeren ingevoerd. Hierdoor weken automobilisten die voorheen in Leiden parkeerden, uit naar de Oegstgeest. Vooral overdag stonden er relatief veel auto's die niet van de bewoners zelf waren. Daarom heeft Oegstgeest in 2017/2018 een evaluatie gehouden onder de bewoners die daar het meeste last van hebben.

Naar aanleiding van deze evaluatie heeft het college in maart 2018 besloten om een blauwe zone in te stellen op de Leidsestraatweg, en geen verkeersmaatregelen te treffen op de Warmonderweg en in de direct achterliggende straten.
Over de maatregelen is nog een keer overleg geweest met de bewoners. Beide voorstellen blijven ongewijzigd. Daarom is nu het verkeersbesluit genomen om een blauwe zone in te stellen op de Leidsestraatweg. Met bewoners is hierover gesproken en de details zijn inmiddels uitgewerkt. Voordat de verkeersborden worden geplaatst, ontvangen omwonenden een brief met hierin alle informatie over de blauwe zone.
Het verkeersbesluit ligt vanaf 19 september gedurende zes weken ter inzage, waarna, afhankelijk van eventuele bezwaren, de blauwe zone op de Leidsestraatweg in zal gaan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>