Het voormalige ASC-terrein aan de Duivenvoordestraat waar gebouwd moet gaan worden. | Archieffoto Willemien Timmers
Het voormalige ASC-terrein aan de Duivenvoordestraat waar gebouwd moet gaan worden. | Archieffoto Willemien Timmers

Geen beroep meer mogelijk voor omwonenden park Duivenvoorde

Politiek

Door een uitspraak van de Raad van State moest de gemeente Oegstgeest wijzigingen aanbrengen in de ontwikkelingsplannen voor het oude ASC-terrein aan de Duivenvoordestraat. Hiervoor werd een speciaal 'herstelbesluit' opgesteld, dat ter inzage ligt.

De inwoners mogen die tekst weliswaar bekijken, maar als ze bezwaar willen maken hebben ze pech. Er is namelijk geen beroep mogelijk. Gemeenteraadslid Eelke van den Ouweelen (Lokaal) vond dat maar raar. "Die nieuwe wijzigingen zouden wel degelijk tot een nieuw beroep kunnen leiden. Wat is het doel van ter inzagelegging als beroep niet mogelijk is?''

Maar wethouder Nieuwenhuis liet weten, dat het onmogelijk maken van een beroep 'spoort met de uitspraak van de Raad van State'. Van den Ouweelen hield vol: "Het is wonderlijk, dat je na een zitting van de Raad van State andere inwoners in hun recht kunt raken, terwijl zij niet een nieuw beroep kunnen doen op die wijzigingen. Dit kan een vrijbrief zijn om als bestuur nieuwe zaken toe te voegen (aan ontwikkelingsplannen, JD), waarop geen beroep mogelijk zou zijn."
De bezorgdheid van Van den Ouweelen vond echter geen weerklank bij de overige raadsleden. De wethouder liet wel weten, dat de mensen die beroep hadden aangetekend bij de Raad van State nog de kans krijgen om te laten weten, wat ze van 'de nieuwe situatie' vinden.
(Joep Derksen)

Uit de krant

Uit de krant