Zorgen in de Dorpsstraat | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl
In de Dorpsstraat wordt veel te hard gereden. | Foto Wil van Elk
In de Dorpsstraat wordt veel te hard gereden. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Zorgen in de Dorpsstraat

  Politiek

Op 5 april kwam in het raadhuis de verkeerssituatie in de Oegstgeester Dorpsstraat opnieuw aan de orde.

Tijdens de commissievergadering Ruimte maakte Bob van Kooten, bewoner van de Dorpsstraat, duidelijk dat er te veel verkeer te hard door hun smalle, monumentale straatje rijdt.

De gemeente Oegstgeest heeft een onderzoek in de straat laten uitvoeren, en daaruit bleek dat meer dan negen van de tien automobilisten te hard rijdt. Voor de bewoners een onaanvaardbaar feit. In de Dorpsstraat mag maximaal 30 kilometer per uur gereden worden, maar daar houden de bestuurders zich niet aan.
Daar komt bij dat er heel veel verkeer door de smalle straat rijdt. Het aantal verkeersbewegingen zal met de komst van bedrijventerrein De Boeg (op het voormalige MEOB-terrein) alleen maar toenemen.
De bewoners hebben het idee dat hun problemen op het gemeentehuis niet serieus genomen worden, en er geen actie wordt ondernomen op basis van de uitslagen van de onderzoeken.

Verantwoordelijk wethouder jan Nieuwenhuis (CDA) wil inderdaad de metingen nog eens overdoen. "In 2017 lag de snelheid die in de Dorpsstraat werd gemeten ineens 15 kilometer per uur hoger dan in de jaren er voor. Wellicht heeft dat te maken met een meetfout."
Binnenkort gaan er dus opnieuw snelheden gemeten worden in de historische Dorpsstraat. Over een week of zes kan de gemeenteraad daar dan over vergaderen. Als er dan inderdaad zoveel snelheidsovertreders door de straat rijden, gaat er gekeken worden welke maatregelen de gemeente kan treffen.
De bewoners zien graag dat de straat anders zal worden ingericht met bijvoorbeeld wegversmallingen waar zwaar verkeer niet door kan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>