Slechts een strook van Park Landskroon was volgens de wethouder bedacht als losloopgebied. | Archieffoto Wil van Elk
Slechts een strook van Park Landskroon was volgens de wethouder bedacht als losloopgebied. | Archieffoto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

College beperkt losloopgebied Park Landskroon

Politiek

De fractievoorzitter van Lokaal, Eelke van den Ouweelen, en wethouder Jos Roeffen staan lijnrecht tegenover elkaar, waar het gaat om het losloopgebied Park Landskroon. De wethouder liet donderdag 21 december tijdens de raadsvergadering weten, dat het 'nooit kenbaar is gemaakt, dat het hele gebied Park Landskroon als losloopgebied wordt gezien'.

Maar Van den Ouweelen liet aan de hand van een verslag van de B&W-vergadering van 5 januari 2016 zien, dat dit volgens hem wel het geval is. In dat verslag staat dat vier nieuwe locaties worden geselecteerd, waar honden los kunnen lopen. Genoemd werden: De openbare ruimte rondom de begraafplaats van het Groene Kerkje, Het hoogspanningsgebied van het Vroege Vogelspark in Poelgeest, de plantsoenen ten oosten van het Oegstgeester Kanaal (aan de President Kennedylaan) én Park Landskroon.

Toch stelde Roeffen: "Er is van Park Landskroon nooit kenbaar gemaakt, dat het in dit hele gebied gaat om een losloopgebied. Altijd was een heel klein strookje bedacht als losloopgebied. Deze strook beslaat tien procent het totale oppervlak."

Deze informatie heeft de gemeente aan de inwoners van Nieuw Rhijngeest gecommuniceerd en de wethouder is van plan om dat in januari ook richting de hondenbezitters te doen. Het zinde Van den Ouweelen helemaal niet: "Park Landskroon is sinds 2016 een volledig losloopgebied geweest en dit wordt teruggedraaid. Daar moeten we het als gemeenteraad en college inhoudelijk over hebben."

(Joep Derksen)

Uit de krant

Uit de krant