CDA-ers Jurgen Duivenvoorden, Pedro van Gessel, Tobias van der Hoeven, Eibertjan van Blitterswijk, Watze Mandema en Ingrid van Dillen. | Foto PR
CDA-ers Jurgen Duivenvoorden, Pedro van Gessel, Tobias van der Hoeven, Eibertjan van Blitterswijk, Watze Mandema en Ingrid van Dillen. | Foto PR

CDA Oegstgeest klaar voor verkiezingen

Politiek

Zo'n dertig CDA'ers hebben maandag 27 november in het Dorpscentrum Oegstgeest tijdens een sfeervolle vergadering het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

'Voor een dorp dat we door willen geven' is de titel die door de leden werd gekozen. "Dát is de kern van onze opdracht; samen werken aan een dorp dat morgen beter en sterker is dan vandaag, waarbij we ons inzetten voor de uitdagingen van de toekomst en tegelijkertijd niet vergeten waar we vandaan komen", bevestigde Eibertjan van Blitterswijk, die tot lijsttrekker werd verkozen. "Met dit programma bouwen we voort op wat we de afgelopen vier jaar met elkaar bereikt hebben voor Oegstgeest: we brengen de financiën verder op orde, blijven sport en verenigingen steunen, werken aan nog betere zorg voor elkaar, laten ruimte voor maatschappelijke initiatieven en ondernemerschap, strijden tegen eenzaamheid en betrekken bewoners beter bij hun veilige en groene leefomgeving. Daarbij hebben we oog voor specifieke knelpunten in de verschillende wijken", vervolgt Van Blitterswijk.

Kandidaten

Ook de kandidatenlijst werd maandagavond vastgesteld. Een team van 24 lokale CDA'ers heeft er zin in om de komende maanden met Oegstgeestenaren in gesprek te gaan over de ideeën voor het dorp. De huidige, vijfkoppige fractie keert terug in de top 6 van de lijst, aangevuld met Jurgen Duivenvoorden (#6), die, net als Ingrid van Dillen (#2), vanuit de ChristenUnie de lijst versterkt. Overige namen in de top 6 zijn Watze Mandema (#4), Pedro van Gessel (#5) en Tobias van der Hoeven (#3). "De leden hebben daarmee gekozen voor continuïteit en een team dat de afgelopen jaren goed en met plezier heeft samengewerkt", aldus laatstgenoemde, die als waarnemend voorzitter namens het bestuur het applaus van de leden voor het programma en de lijst in ontvangst mocht nemen.
Met bloemen en warme woorden werden tot slot oud-voorzitter en nu wethouder Jan Nieuwenhuis en oud-wethouder Marien den Boer bedankt voor wat zij de afgelopen jaren bereikt hebben voor Oegstgeest en het CDA.

Uit de krant

Uit de krant