Uitstel van het goedkeuren van een vernieuwingsplan voor De Voscuyl zou volgens ingewijden afstel van de fusie tussen Vv Oegstgeest en Vv UDO betekenen. | Archieffoto Willemien Timmers
Uitstel van het goedkeuren van een vernieuwingsplan voor De Voscuyl zou volgens ingewijden afstel van de fusie tussen Vv Oegstgeest en Vv UDO betekenen. | Archieffoto Willemien Timmers

Initiatiefgroep Sportpark De Voscuyl: 'Neem een positief besluit'

Politiek

Op donderdag 29 juni vergadert de Oegstgeester gemeenteraad over de Perspectiefnota, waarin financiële keuzes moeten worden gemaakt voor het beleid van de komende jaren. Afgelopen donderdag, 15 juni, werd hier alvast een voorschot op genomen, en peilden partijen bij elkaar waar en bij welke onderwerpen ze op elkaars steun kunnen rekenen. Een belangrijk onderdeel in de Perspectiefnota is het besluit over de vernieuwing van Sportpark De Voscuyl.

Inspreker Sven de Ruijter, voorzitter van de Initiatiefgroep Sportpark De Voscuyl (bestaande uit Korbalvereniging Fiks, Oegstgeester Golfclub, Vv UDO en Vv Oegstgeest met in totaal ruim 2.000 leden) liet weten tevreden te zijn met het huidige scenario dat straks bij de perspectiefnota voor zal liggen. De gemeente en de vier verenigingen zullen, als de raad er mee instemt, straks beide 1,5 miljoen investeren in het vernieuwen van het sportpark.

"Een nieuw sportpark De Voscuyl moet de mogelijkheden hebben dat alle verenigingen 365 dagen hun sport kunnen beoefenen. Kinderen moeten in de vakantieperiodes kunnen sporten en de golfers moeten vanaf het ochtendgloren tot zonsondergang kunnen golfen," aldus de Ruijter.
Hij legde uit dat in de ontwikkeling van het plan met de omwonenden is gesproken.

"De combi van korfbal en tennis is vervallen. De nieuwe tennisvelden moeten tussen de huidige UDO-kantine en de A44 komen te liggen. Ook komt er geen golf-green nabij de gezamenlijke achtertuin. Dit gedeelte blijft onderdeel van Fiks en behoud in de huidige plannen natuurgras. Gras waar ook overdag gesport en gespeeld kan worden, omdat de golfers er geen gebruik van hoeven te maken."

Verder legde hij uit dat het het plan is om de kunstgrasvelden die eerst bij het Rijnlands Lyceum waren gepland, nu achter het Vv Oegstgeest hoofdveld, op 'veld 2 en 3' te situeren. "Op deze manier hebben omwonenden aan de Homeruslaan zo min mogelijk last van licht en geluid, en kunnen het hoofdveld, en daarmee ook de Vleeresteyn-bewoners ontlast worden."

Tevens noemde De Ruijter het aandachtspunt van fout-parkeren op het grote parkeerterrein voor de sporthal. "Voorkomen moet worden dat er fout wordt geparkeerd. Naar onze mening moet er een andere indeling van het parkeerterrein komen, want handhaven werkt in de praktijk nauwelijks. Ambtelijk is aangegeven dat een verkeer en parkeeradvies binnenkort wordt gestart in overleg met alle omwonenden van het sportpark."

In de plannen voor het vernieuwde sportpark is extra budget opgenomen voor aanplant van nieuw groen. Ook de golfclub zal veel groen gaan aanplanten.


De voorzitter van de initiatiefgroep drong er bij de raadsleden op aan dat ze in de komende raadsvergadering daadwerkelijk met het vernieuwingsvoorstel instemmen. "Dan kan zekerheid gegeven worden aan alle leden. Het is een uiterste datum voor de houdbaarheid van de beoogde fusie tussen Vv Udo en Vv Oegstgeest. Uitstel zou afstel betekenen. Wij gaan uit van een positief besluit."

(Willemien Timmers)

Uit de krant

Uit de krant