Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Yuverta in Oegstgeest. | Archieffoto Willemien Timmers</p>

Yuverta in Oegstgeest. | Archieffoto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Yuverta Rijnsburg en Oegstgeest gaan in 2023 samen verder in Oegstgeest

  Onderwijs

De vmbo-scholen van Yuverta (voorheen Wellant College) in Rijnsburg en Oegstgeest gaan vanaf volgend schooljaar nauwer samenwerken, en vanaf schooljaar 2023-2024 zal al het vmbo-onderwijs in Oegstgeest plaatsvinden. 

Het college van bestuur van Yuverta heeft dit besluit genomen om ervoor te zorgen dat het onderwijs zich krachtig kan blijven ontwikkelen en vernieuwen. Het belang van de leerling en het behoud van onderwijskwaliteit staat hierbij voorop. Er vallen naar aanleiding van het besluit geen gedwongen ontslagen.  

Het is jammer dat ondanks het grote belang van groen onderwijs, het aantal leerlingen dat kiest voor de christelijke vmbo in Rijnsburg daalt: Van 605 leerlingen in 2015 naar 130 leerlingen dit jaar. Voor de komende jaren is daar geen grote verandering in te verwachten, mede gezien het dalend aantal vmbo-leerlingen in de regio Duin- en Bollenstreek. Met deze leerlingaantallen komt de organiseerbaarheid van kwalitatief goed onderwijs in het geding.

Concreet betekent dit dat Yuverta zijn leerlingen binnen anderhalf jaar stapsgewijs, en op een zorgvuldige manier, verhuist naar de vmbo-school in Oegstgeest.

• Al de leerlingen en medewerkers kunnen op individuele en persoonlijke begeleiding rekenen. Op die manier hoopt de school zo goed mogelijk maatwerk te kunnen bieden. 

• Nieuwe eerstejaars en eventuele zij-instromers starten gelijk in Oegstgeest.  

• Vanaf schooljaar 2023 - 2024 vindt al het onderwijs in Oegstgeest plaats, waar het onderwijs ook kleinschalig en persoonlijk is.  

Yuverta: Praktijkonderwijs – vmbo – mavo – de vakroute – het groene lyceum – mbo – ‘leven lang ontwikkelen’.

Meer berichten