Logo oegstgeestercourant.nl
Docent Marijke Boon met de winnaars.
Docent Marijke Boon met de winnaars.

Duinzigts "Fun with Food": leuk, leerzaam én lekker

  Onderwijs

"Hoe lang hebben we nog?" Was een veelgehoorde vraag op een maandag eind december in het kooklokaal van Teylingen College Duinzigt. Traditiegetrouw sloot de module "Fun with Food", die de tweedejaars Discovery leerlingen volgden, af met een kookwedstrijd. Toewijding, stress en plezier was zichtbaar voor de juryleden toen zij zich voor "the final battle" in het lokaal verzamelde. Terwijl de laatste hand werd gelegd aan de gerechten, viel hen vooral op dat concurrerende groepjes elkaar hielpen met opruimen.

Elk groepje presenteerde een hoofdgerecht, menukaart en moodboard van hun fictieve restaurant. De zeskoppige jury beoordeelde niet alleen smaak en presentatie van de gerechten maar ook de manier waarop de leerlingen hun restaurant en gerecht wisten te verkopen.

De afgelopen maanden heeft docent Marijke Boon samen met Toa Jan van Zelst en oud-collega Carolien Smit de leerlingen voorbereid op deze dag. Leerlingen die in september nog niet wisten hoe ze een aardappelmesje moesten vasthouden zijn onder hun leiding uitgegroeid tot volleerde koks, die kunnen improviseren en samenwerken.

Terwijl de jury, die naast de directieleden bestond uit: redactrice Willemien Timmers, conciërge Peter de Bes en oud-collega's Carolien Ravelli en Liesbeth van der Burgh, zich het eten goed liet smaken, keken de leerlingen gespannen toe. Welk groepje zou dit jaar het felbegeerde etentje bij brasserie Hemels op de Kempenaerstraat winnen?

Dan komt het verlossende woord: het groepje van restaurant ITALIANO DE MARIANO is de overtuigende winnaar. De pasta die de heren onder bezielende leiding van Jamie hebben gemaakt, de mooie menukaart die Nick ontwierp, het moodboard ontworpen door Robin maar ook hun mooi gedekte tafel en gastvrije ontvangst leveren de heren de eerste prijs op.

Volgens hun trotse docent zijn ze echter allemaal winnaars. Geheel volgens de achterliggende gedachte van alle XL modules op Duinzigt hebben de leerlingen zich op een praktische manier kunnen ontwikkelen en weer een beetje beter ontdekt waar hun talenten liggen. Daarom vraagt ze applaus voor de hele groep.

Als je de leerlingen vraagt naar hun mening over de module, krijg je vooral te horen dat de lessen leuk, leerzaam én lekker waren!

Meer berichten