Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Duinzigt-prijswinnaars 'Fun with Food' genieten in Brasserie Hemels

  Onderwijs

"Hemelse geuren" stegen de afgelopen maanden op vanuit het vroegere kooklokaal gelegen in de moestuin van het voormalige klooster Duinzigt. Bij oud-leerlingen zal dit warme herinneringen oproepen aan de kooklessen, die zij hier kregen van mw. Cohen. Het lokaal is in de loop van de tijd gemoderniseerd en wordt nog regelmatig gebruikt voor projecten als 'Fun with Food'.

Drijvende kracht achter 'Fun with Food' is scheikundedocent Marijke Boon. Samen met achtentwintig tweedejaars was zij begin maart te gast bij De Jonker. Het kijkje in de keuken bij kok Octave diende als inspiratie voor de kookwedstrijd waarmee het project zou worden afgerond. Begin april presenteerden zeven groepjes de resultaten van hun werk aan een deskundige en kritische jury.
Marijke Boon was trots op al haar leerlingen, want sommigen hadden zelfs nog nooit een eitje gebakken of gekookt. Het werd uiteindelijk een nek-aan-nek race, maar Lior, Lucas K, Jack, Stan en Lucas N wisten de eerste prijs in de wacht te slepen. Zij hadden een concept bedacht voor een English Breakfast-restaurant. Alleen al met de originele naam "Kip, ik heb je" scoorden ze bij de juryleden punten. Ook het Sushi-restaurant en ''The Fishotheek" gooiden hoge ogen.
De prijs voor de winnaars was een geheel verzorgde lunch bij de recent geopende Brasserie 'Hemels'. Op donderdag 9 mei was het zover. De heren en hun docent werden door het vriendelijke personeel van de brasserie ontvangen en naar de gereserveerde tafel gebracht. Al bij de soep werden spannende, stoere en grappige herinneringen over de lessenserie opgehaald. Zo was daar het blindproeven van "een raar glibberig goedje" en de vlam in de pan tijdens de oefenwedstrijd. Ook het per ongeluk verloren geraakte logo van het restaurant kwam ter sprake. Het is duidelijk dat ze veel plezier hebben beleefd bij 'Fun with Food'.
De jongens voelden zich duidelijk op hun gemak en kletsten geanimeerd verder terwijl hun uitsmijters en broodjes kroket werden geserveerd. Volgens hun docent was ook tijdens de lessen de goede sfeer in het team één van hun sterke punten geweest. Maar volgens de heren zelf was het vooral de prijs die hen motiveerde extra hun best te doen. Zij vonden de lunch bij Hemels het leukste deel van het project, want: "Als het om eten gaat, dan gaan we ervoor!", aldus de heren.

Meer berichten