Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Leerlingen in Oegstgeest maken kennis met de gemeenteraad

  Onderwijs

Op maandag 28 januari trapte wethouder Matthijs Huizing samen met de leerlingen van groep 7/8 van basisschool 'De Vogels' de eerste bijeenkomst van Democracity af.

Na een succesvolle pilot in 2018 wordt in 2019 het spel Democracity in samenwerking met ProDemos voor alle groepen 7 en 8 in Oegstgeest aangeboden. De kinderen richten tijdens de leerzame bijeenkomst een eigen politieke partij op en debatteren over welke voorzieningen in de gemeente geld nodig hebben. Op deze manier maken leerlingen al op jonge leeftijd kennis met het politieke speelveld.

De bijeenkomsten vinden verspreid over twee weken plaats in januari en februari. Bij elke bijeenkomst zijn er twee raadsleden aanwezig om het spel bij te wonen en de kinderen te vertellen over hun rol in de gemeenteraad.

Op 28 januari was naast de raadsleden Lydie Vellema (D66) en Jaap van den Broek (Hart voor Oegstgeest) ook kort het Oegstgeester Tweede Kamerlid Martin van Rooijen (50PLUS) aanwezig, die bij het verlengen van zijn rijbewijs van de bijeenkomst op de hoogte werd gesteld, en graag even binnenliep.

Meer berichten