Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Heiko Bertram

Basisschool De Lichtwijzer viert zestigjarig jubileum

  Onderwijs

- Feestelijke uitvoering musical 'Mozes'

Deze maand bestaat basisschool De Lichtwijzer zestig jaar. Vrijdag 12 oktober was daarom een bijzondere dag, onder andere voor groep 3 tot en met 8. Zij mochten stralen als sterren in de musical 'Mozes'.

In 1960 startte een gereformeerde basisschool met als naam de Dr. K. Schilderschool op de huidige locatie, toen nog omringd door weilanden.

Inmiddels is de school gehuisvest midden in de woonwijk van De Voscuyl in Oegstgeest in een modern en comfortabel schoolgebouw met 188 leerlingen en groeiende. In 2012 kreeg de school haar nieuwe naam, geïnspireerd op een Bijbelvers, te weten Mattheüs 5:16: 'Laat je licht maar schijnen, zodat andere mensen ook mogen ontdekken hoe groot Gods liefde voor zijn wereld en de mensen is!' De school ging 'De Lichtwijzer' heten.

Musical 'Mozes'

Onder begeleiding van theatergroep De Vliegende Speeldoos, leerkrachten en een aantal ouders studeerden de kinderen afgelopen vrijdag in één middag de musical 'Mozes' - gebaseerd op het Bijbelboek Exodus - in. Er werd hard gewerkt: teksten en liedjes ingestudeerd en zelfs eigen tenues gemaakt.

Dezelfde avond al werd de musical voor een volle zaal opgevoerd. Wat een talenten en wat een prachtig verhaal over Mozes. "Een Egyptische prins en een slaaf tegelijk. Hij is bang en niet helemaal onterecht. Mozes wordt gezocht als een beruchte crimineel. Dan ziet hij op een dag iets bijzonders en ontmoet hij God. God kiest Mozes om de bevrijder te worden van het slavenvolk. Mozes durft en kan en wil niet, maar hij gaat toch. Samen met zijn broer en God aan hun zijde, gebeuren de meest bijzondere wonderen", vertelt één van de leerkrachten.

Basisschool de Lichtwijzer

Basisschool de Lichtwijzer heeft een regionale functie. Kinderen uit Lisse, Sassenheim, Warmond, Oegstgeest, Voorhout, Rijnsburg, Katwijk, Valkenburg, Leiden, Voorschoten en Leiderdorp komen elke dag naar deze school.

Het onderwijs wordt vormgegeven vanuit Bijbelse overtuiging. "Wij zijn nieuwsgierig naar Gods Schepping en alle geheimen die hierin liggen verscholen. Samen gaan we op onderzoek uit. Zo ontdekken en leren we elke dag nieuwe dingen."

Meer berichten