Logo oegstgeestercourant.nl
Leerlingen van de GDT bij hun idee.
Leerlingen van de GDT bij hun idee. (Foto: PR)

GDT genomineerd voor publieksprijs Bright Ideas

  Onderwijs

'Ultra tennisracket' geselecteerd als beste idee in de categorie Energie

Vorig schooljaar heeft de klas van juf Lizanne en juf Gerty van de Gevers-Deutz Terweeschool meegedaan aan de Bright Ideas Challenge van Generation Discover.

Een expert heeft dit bright idea gerealiseerd in Virtual Reality

Tijdens de bright ideas challenge bedenken leerlingen van groep 7 en 8 oplossingen voor grote uitdagingen. Voor drie van de 17 UN global goals mogen zij hun eigen creatieve uitvindingen en ideeën bedenken. En er geldt maar één regel: alles kan, alles mag. Eerst leren de leerlingen wat er speelt rondom de drie thema's: water, voedsel en energie. Ze doen inspiratie op door echte innovaties te bekijken. Daarna begint het echte werk. Aan de hand van ontwerpend leren, werken teams in een paar stappen hun eigen bright idea uit. Zo origineel, creatief en innovatief als maar kan.

Uit alle inzendingen van de Bright Ideas Challenge vorig jaar is de huidige groep 8 van de Gevers-Deutz Terweeschool met een van hun ideeën 'Ultra tennisracket' door de jury geselecteerd als beste idee in de categorie Energie in regio Zuidwest.

Dit betekent dat een expert aan de slag is gegaan om dit bright idea te realiseren in Virtual Reality (VR).
Daarnaast maakt het team ook kans een mooie prijs in ontvangst te nemen tijdens het Generation Discover festival in Den Haag. Op woensdag 17 oktober worden de drie landelijke winnaars bekend gemaakt en krijgen de leerlingen en leerkrachten het idee voor het eerst in VR te zien op het Generation Discover festival.

Het festival vindt plaats op het malieveld in Den Haag. De organisatie regelt voor de klas en twee juffen vervoer naar het festival en weer terug naar school.

Ook maakt de klas kans op de publieksprijs. Hiervoor kan gestemd worden via https://brightideas.generationdiscover.nl/stemmen/energie-ultra-tennisracket. Alle Oegstgeestenaren kunnen stemmen. "Wij kijken erg uit naar het festival!" laat de klas weten.

Meer berichten