Logo oegstgeestercourant.nl
Dirk, Fleur, Sem, David en Rick van Teylingen College Duinzigt Oegstgeest zijn door naar de finale. | Foto PR
Dirk, Fleur, Sem, David en Rick van Teylingen College Duinzigt Oegstgeest zijn door naar de finale. | Foto PR (Foto: PR/ Willie Wortel)

IJverige uitvinders op Duinzigt

  Onderwijs

Het is bijna zover, de finale van de elfde editie van de Willie Wortel Wedstrijd. Leerlingen (1e en 2e klas middelbaar onderwijs) uit Leiden en omgeving met hun zelfbedachte tien uitvindingen strijden voor één van de vier prijzen.

Op woensdagavond 6 juni is de feestelijke finale bij TNO op het Biosciencepark. Momenteel zijn de 34 leerlingen bij diverse bedrijven bezig met het maken van een prototype dat ze zullen presenteren tijdens de finale.

Wie wordt in dit "jaar van het water" de eerste WillieWaterWinnaar? En wie heeft de meest duurzame uitvinding? Bovendien kan heel Nederland zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Meer informatie over de finale en mogelijkheid om te stemmen vind je op www.technolableiden.nl

Schoolbox

Van het Teylingen College Duinzigt uit Oegstgeest doen Dirk, Fleur, Sem, David en Rick mee met de wedstrijd.

Zij hebben de 'Schoolbox' bedacht, en het bedrijf Bouwmensen Leiden helpt hen in de ontwikkeling.

De uitvinding: "Stel je bent op school en bent iets vergeten. Wat nu? Daarom hebben wij als idee de SchoolBox! Wat is het? Denk aan een snoepautomaat. In dit geval zitten er schoolspullen in voor als je iets vergeten bent. Het is voor middelbare scholen, hogere scholen, en universiteiten.

Het ontwerp lijkt op een snoepautomaat maar is van andere materialen gebouwd. In de automaat kunnen bijvoorbeeld pennen, potloden, en schriften zitten."

Meer berichten