Logo oegstgeestercourant.nl
Leerlingen van H4C van het Rijnlands Lyceum interviewen hun internationale leeftijdsgenoten. | Foto M. Spierings
Leerlingen van H4C van het Rijnlands Lyceum interviewen hun internationale leeftijdsgenoten. | Foto M. Spierings (Foto: Marleen Spierings)

Hoe Expat-tieners denken over Oegstgeest

  Onderwijs

This small town with around 24000 habitants does not only have Dutch habitants in it. In Oegstgeest there are many international students from the entire world. But why do they live in Oegstgeest? They go to school at the Rijnlands Lyceum Oegstgeest and we had the opportunity to ask them what they think about Oegstgeest in our English class because this was a real-life task set by our teacher, Ms Spierings. We held the interviews in English, and then wrote this article in Dutch for the Oegstgeester Courant, in a competition. Oegstgeest in three words.

Door Marijn Kuijt

De eerste leerling die wij mochten interviewen was Rachell. Ze is 15 jaar oud en is geboren in Amerika. Ze is op haar negende naar Nederland verhuisd en op haar twaalfde in Oegstgeest komen wonen. Toen we haar vroegen wat ze in drie woorden van Oegstgeest vond, was het eerste woord wat in haar opkwam "forest". Dit is omdat ze vlakbij het 'bos' woont. Het tweede woord was Poelgeest, want de straat waar ze nu in woont, is Poelgeest. Het laatste woord is school en dat is natuurlijk logisch omdat ze op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest zit en dus in Oegstgeest naar school gaat.


Daarna kwam Lauren. Ze is 16 jaar oud en dit is haar eerste jaar in Nederland. Wat best gek is, want ze spreekt al best goed Nederlands voor haar eerste jaar. Ook haar vroegen we om Oegstgeest in drie woorden te beschrijven. De woorden die ze noemde, waren: beautiful, peaceful en friendly. Beautiful, vanwege de kleurrijke bloemen en de groene parken. Peaceful, omdat Oegstgeest een klein dorpje is en dus is het er rustig. En als laatste friendly, want ze vindt de mensen heel aardig hier in Oegstgeest.


Als laatste interviewden we Ella. Ella is 16 jaar en is geboren in Nigeria. Als hobby en als sport heeft ze atletiek. Inmiddels woont ze al 7 jaar in Nederland in Oegstgeest en ze vindt het hier erg gezellig. Je raadt het al, we vroegen haar ook om Oegstgeest in drie woorden te beschrijven. Als eerste noemde ze 'posh' vanwege de grote huizen hier. Als tweede noemde ze 'quiet', omdat ook zij Oegstgeest erg klein en rustig vindt. En als laatste noemde ze 'pretty'. Dit is vanwege het groene en de bloemen in Oegstgeest.


Kortom, een net, rustig en mooi dorp met vriendelijke mensen: om trots op te zijn.

Meer berichten