Over een half jaar vertrekt Alexander Beekhuis uit Winkelcentrum Lange Voort.
Over een half jaar vertrekt Alexander Beekhuis uit Winkelcentrum Lange Voort. Foto: Willemien Timmers

Alexander Beekhuis zwaait af en verhuist

Ondernemers in beeld

Over zes maanden stopt Alexander Beekhuis als voorzitter van Winkeliersvereniging Lange Voort. Het is dan acht jaar geleden dat hij samen met Martin van Strien en Alex van Alphen aantrad als bestuur, en dus zwaaien ze, zoals in de reglementen vaststaat, alle drie af. Daar komt overigens bij dat Alexander niet alleen uit het bestuur vertrekt, maar ook uit het winkelcentrum.

‘Het is tijd om na acht jaar het stokje door te geven’

Door Willemien Timmers

De geruchten die gonsden zijn waar. In maart 2024 verhuist Alexander Juweliers van Winkelcentrum Lange Voort naar de De Kempenaerstraat, waar hij in het pand waar Het Wijnhuis gevestigd was, zijn Oegstgeester juwelierszaak zal voortzetten. In een eigen pand; iets wat in het andere winkelcentrum niet mogelijk is. “Ik kijk er naar uit om een ruimere winkel te realiseren, met een groot atelier waar winkelbezoekers in kunnen meekijken. In de nieuwe zaak zal er meer ruimte zijn voor reparaties en een groter assortiment.”

Mooier maken

Alexander heeft zin in deze nieuwe stap, die toevallig samenvalt met het einde van zijn bestuurstermijn. “Het was overigens precies tijd om na twee termijnen het stokje door te geven. Wij hebben er alle drie acht jaar opzitten, en rekenen er uiteraard op dat er collega-ondernemers opstaan die met frisse moed dit winkelcentrum weer een stukje mooier maken.”

Samenwerking

Het bestuur is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de gesprekken met de gemeente, het plannen van leuke activiteiten, het onderhouden van de plantenbakken en het contact onderhouden met de eigenaar van het winkelcentrum. Er is een goede samenwerking met de eigenaresse van de Lange Voort.

Enthousiaste ondernemers

“Het is heel fijn om je in te zetten voor het winkelcentrum waar je ook je zaak hebt, zodat je trots bent als je ‘s morgens aan komt rijden. Er zal binnenkort een nieuw bestuur moeten komen: gelukkig hebben we hier veel enthousiaste ondernemers zitten. Fijn dat we nog een half jaar hebben, zodat we alles netjes kunnen overdragen.”

Uit de krant

Uit de krant