Logo oegstgeestercourant.nl

Vertrouwde Jumbo-gezichten nemen afscheid

  Ondernemers in beeld
<p>Rien de Haas en Peter de Jong tijdens &eacute;&eacute;n van hun laatste dagen bij de supermarkt in Winkelcentrum Lange Voort. | </p>

Rien de Haas en Peter de Jong tijdens één van hun laatste dagen bij de supermarkt in Winkelcentrum Lange Voort. |

(

Foto: Willemien Timmers

)

Ik wil af en toe ‘uit’ kunnen staan’De Jumbo-supermarkt in het Lange Voort Winkelcentrum zal vanaf deze week niet meer hetzelfde zijn: Peter de Jong (54) heeft de supermarkt verkocht (het wordt weer een filiaal) en ook bedrijfsleider Rien de Haas (46) vertrekt.

Willemien Timmers

“Vijf jaar geleden heb ik al aangegeven dat ik in 2021 zou vertrekken”, laat Peter bij een kopje koffie weten. “Voor mij is het tijd voor andere dingen.” Omdat met hem ook bedrijfsleider Rien vertrekt, is er alle ruimte voor nieuw elan. “De nieuwe filiaalmanager, een vrouw, kan een frisse start maken.”

Buitenlust

Peter kent Oegstgeest van binnenuit. Als kleine man hielp hij zijn vader al in de slagerij in Buitenlust. “Toen ik heel klein was, en crèches nog niet bestonden, stond ik aan een touw voor de winkel in de Sumatrastraat!”

42 jaar woonde hij in Oegstgeest, om twaalf jaar geleden in Zoeterwoude neer te strijken.
“Tot aan 1999 heb ik met mijn SRV-wagen door Oegstgeest gereden. Ik ken dus veel mensen. Het zal wel wennen zijn om al die vertrouwde gezichten niet meer met regelmaat te zien. Gelukkig doe ik altijd met mijn moeder, die in Leiderdorp woont, boodschappen in Oegstgeest, dus zal ik hier zo af en toe nog wel eens rondlopen.”

Toen Peter in augustus 2009 in Oegstgeest begon, was de winkel nog een C1000, en had hij al een supermarkt in Leiderdorp. Toen hij die laatste winkel noodgedwongen moest opgeven, kon hij een Jumbo in Uithoorn kopen. En laat dat nu precies de supermarkt zijn waar Rien de Haas vanaf deze week bedrijfsleider is.

Betrokken

“Veel zal hier hetzelfde blijven”, zegt Rien. “Zoals de lokale betrokkenheid. Wij hebben daar altijd ons best voor gedaan. Denk aan de voetbalplaatjes-actie, het monopoly van Oegstgeest en het neerzetten van busjes voor het Lokaal Fonds. De Jumbo blijft overigens sponsor van FC Oegstgeest, dat hebben wij bedongen.” Rien de Haas heeft zich in al zijn vijftien Oegstgeester jaren echt voor het dorp ingezet. Zo was hij ook lid van het bestuur van de Winkeliersvereniging Lange Voort. “Ik heb zin een nieuwe uitdaging in Uithoorn.”

Peter de Jong heeft tropenjaren gedraaid, en gaat de tijd nemen om te zien hoe hij de toekomst in gaat vullen. “275 man personeel en twee bedrijven zorgen ervoor dat je altijd ‘aan’ staat. De belangen zijn groot. Mijn werk doe je niet in vijf dagen en veertig uur. Zeven dagen per week ben je bezig. Ik heb het met heel veel plezier gedaan, maar wil af en toe ook eens ‘uit’ kunnen staan.”

‘Hobby’s?? Stuur maar suggesties in!’

Dat wordt dus even wennen als hij op 21 juni voor het laatst de Jumbo-deur achter zich dichttrekt. Hobby’s? Lachend: “Nee, ik heb geen hobby’s. Mijn handel en mijn winkels hebben mijn leven beheerst. Maar de lezers mogen suggesties insturen! Wellicht dat ik voor sommige ondernemers een adviseursrol op mij kan nemen.”

Helaas is er vanwege de coronamaatregelen geen groots afscheid van Peter en Rien. “Dat hadden we graag voor het personeel anders gezien. Het liefst hadden we een groot feest gegeven.”


Peter de Jong tot slot: “Graag wil ik alle klanten en medewerkers wil bedanken voor de afgelopen jaren.”

Meer berichten