Marquant Kindermode sluit na ruim 31 jaar haar deuren in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Marquant is nog open tot en met 1 februari en de opheffingsuitverkoop is in volle gang.
Marquant is nog open tot en met 1 februari en de opheffingsuitverkoop is in volle gang. (Foto: Wil van Elk)

Marquant Kindermode sluit na ruim 31 jaar haar deuren in Oegstgeest

  Ondernemers in beeld

In de zomer van 1988 namen Sjaak en Petra van den Boogaard hun intrek in het winkelpand aan de Irislaan 61. Marquant modestoffen was geboren en opende haar deuren op 1 september.

Zij startten een goedlopende zaak met mooie kledingstoffen en fournituren voor de creatieve klant op deze plek in Winkelcentrum Lange Voort.

Na zeven goeie jaren liep de verkoop van stoffen terug. "De tijd veranderde: Er kwamen steeds meer tweeverdieners waardoor de behoefte en tijd voor het zelf maken van kleding en andere dingen van stof minder werd. In dezelfde periode stopte hier twee pandjes verderop op de Irislaan de kinderkledingwinkel."

Kinderkleding

Sjaak en Petra zagen hun kans en begonnen met het ontwerpen van kinderkleding van hun eigen stoffen. Een heel goede stap, want de twee rekjes kleding die ze maakten,waren in no time uitverkocht. En dus en waren ze genoodzaakt confectie kinderkleding in te kopen.
Van lieverlee veranderde de stoffenwinkel in een kinderkledingwinkel en werd de collectie uitgebreid met schoenen en accessoires. 'We hebben heel mooie jaren gehad. We hadden een leuke collectie van diverse merken, vaste klantenkring en de omzet was stijgend of stabiel, prima'.

Geen stijgende lijn meer

Totdat de lijn een jaar of zes geleden niet meer steeg. Crisis, internet geef het een naam. Achtereenvolgens werd bij Marquant de manier van inkopen veranderd, de collectie onder loep genomen, het interieur aangepast, enzovoorts. De positieve verandering bleef echter uit.

Om 'toekomstproof' te zijn had de zaak een flinke verbouwing, een nieuwe look en een frisse uitstraling nodig. Een keuze voor de toekomst moest gemaakt worden. "Rond kerst 2018 besloten we deze rigoureuze ingreep niet te doen omdat we de behoefte hadden om niet meer maar juist minder te gaan werken. Dat betekende: Stoppen met de winkel.

Vrijheid

"Meer vrijheid; de beste reden om een mooie fase af te sluiten vinden wij. De komende tijd gaan we beiden drie dagen per week werken en daardoor krijgen we alle tijd voor leuke dingen en mooie reizen. Zo'n zin in!", aldus Petra

Het afgelopen jaar werd alles in gang gezet voor die nieuwe toekomst en werd er een opvolger voor het pand gevonden.
De winkel is nog open tot en met 1 februari en de opheffingsuitverkoop is in volle gang.

"De laatste weken gaat de collectie met kortingen tot 70 procent weg. Ook poppen, kasten, interieur, alles moet weg!"

"We danken allereerst onze klanten, de medewinkeliers en de buren voor het vertrouwen en de gezelligheid die we al die jaren hebben mogen ontvangen. Het was een mooie tijd in Oegstgeest, misschien zien we u nog de komende dagen en anders… Tot ziens!" sluiten Sjaak en Petra af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>