Logo oegstgeestercourant.nl
Ka Lun Ip in zijn prachtig vernieuwde restaurant.
Ka Lun Ip in zijn prachtig vernieuwde restaurant. (Foto's: Willemien Timmers)

Prachtige make-over restaurant China House

  Ondernemers in beeld

"Je merkt dat onze gasten zich nóg meer op hun gemak voelen, en dat nieuwe restaurantbezoekers aangenaam verrast zijn", vertelt Ka Lun Ip in zijn prachtig vernieuwde restaurant China House aan de Ommevoort in Oegstgeest. Het innovatieve Chinese restaurant is niet een gewone 'Chinees om de hoek', maar serveert moderne gerechten die in Oegstgeest en ver daarbuiten inmiddels erg geliefd zijn.

Ka Lun Ip kijkt tevreden om zich heen terwijl hij vertelt over de veranderingen in de inrichting van het restaurant dat hij drie jaar geleden van zijn vader overnam. "Ik liep al langer rond met het idee om China House meer de uitstraling te geven van een Chinese tuin. Als uitgangspunt van de vernieuwing hebben we de muurschildering genomen, waar we nog steeds erg trots op zijn." Nieuw in het restaurant zijn de mooie magnolia's en de 'bomen' met kersenbloesem. Ook staan er twee indrukwekkende krijgsheren opgesteld in de 'tuin' van China House. "Ik ben erg blij dat ik met deze veranderingen nu mijn eigen stempel op het restaurant heb kunnen drukken. Gelukkig vond ik een interieur-stylist (Must projectinrichting uit Tiel) die precies aanvoelde wat ik wilde. Zij hebben een geweldige job gedaan."

Comfortabele sfeer

Met alle groene tinten en de bloeiende takken is de sfeer in China House intiemer geworden. De komst van een lange, comfortabele zitbank draagt ook bij aan het relaxed genieten van een mooi diner, en maakt dat gasten langer in het restaurant verblijven. "Je merkt inderdaad dat men na het dessert nog uitgebreid blijft natafelen met koffie, een likeurtje of een mooie whisky, omdat men zich op zijn gemak voelt hier. Dat is een enorm compliment voor ons restaurant."

Vernieuwend

De gasten van China House houden van de authentieke keuken en de moderne gerechten. "Iedere twee à drie maanden veranderen we de kaart, en zijn er steeds andere invloeden uit Maleisië, Japan, Thailand, Korea of Indonesië merkbaar. Bij alle gerechten serveren we uiteraard bijpassende wijnen. We zijn aangesloten bij de Fine Eastern Restaurants in Nederland, en maken van daaruit ook reizen om inspiratie op te doen: Voor nieuwe gerechten, maar ook voor mooie wijnen."

Vegetarische gerechten

De kaart verandert bij China House met de seizoenen mee. Zo staat er vanaf deze week wild op het menu. Overigens heeft Ka Lun ook prachtige vegetarische gerechten. "Dat is in de Chinese keuken heel normaal. De Chinese keizer bijvoorbeeld, met zijn Boeddische achtergrond, at met zijn familie van tijd tot tijd vegetarisch."

Kerstmenu

Voor de kerst hebben Ka Lun Ip en zijn koks weer een bijzonder kerstmenu samengesteld. "We proberen onszelf ieder jaar te overtreffen met gerechten die normaal niet op de kaart staan. Zo hebben we gestoomde tarbot, zeewolf, zeebaars en langoustine op een rijke bouillabaisse van kreeft, en serveren we roergebakken hertenrugfilet in Nashi peer-sojasaus. Het worden weer drie prachtige avonden!"

China House
Ommevoort 2
2341VV Oegstgeest
Tel: 071-5171129
info@chinahouse.nl
www.chinahouse.nl

(Willemien Timmers)

Meer berichten