Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Rubian Heijl runt zijn eigen bedrijf. | </p>

Rubian Heijl runt zijn eigen bedrijf. |

(Foto: Willemien Timmers)

Rubian Heijl floreert als jonge ondernemer in snijbloemen

  Human Interest

Al sinds hij acht jaar is, is hij ondernemer. De inmiddels 17-jarige Rubian Heijl uit de Morsebel is in Oegstgeest geen onbekende. Veel inwoners van kijken uit naar zijn wekelijkse komst met prachtige verse bloemen.

Enthousiast vertelt de jonge ondernemer hoe hij al bijna tien jaar met een kar bloemen aan de deur verkoopt, en inmiddels zijn eigen bedrijf heeft opgericht. “Ik heb de mazzel dat mijn vader in de bloemenhandel zit”, lacht hij aan de keukentafel, waar natuurlijk ook een grote vaas met mooie bloemen op staat. “Hij koopt iedere donderdagmorgen verse bloemen op de veiling in Naaldwijk. Daarmee kan ik mijn klanten, die voornamelijk in Haaswijk en Poelgeest wonen, dan weer verrassen. Ik laat hen dan die morgen weten wat ze die week van mij kunnen kopen, en zij sturen een berichtje met een bestelling. Alleen als ze dat willen natuurlijk. Die middag kom ik de bloemen dan aan de deur brengen. Superleuk om op deze manier het ondernemen te leren, en mensen blij te maken met bloemen aan huis!”

Zijn vader William lacht op de achtergrond. Hij doet al jaren iedere week zijn best om mooie mazzelpartijen voor zijn zoon op te kopen. “Erg leuk om dit samen te doen en in te spelen op de seizoenen en de feestdagen.” Rubian vertelt dat je soms geluk moet hebben. “Met kerst worden er heel veel rode en witte bloemen verkocht. Wij hadden een prachtige partij gele rozen voor een mooie prijs. En die rozen gingen als warme broodjes. Heel leuk!”

De uitdaging voor vader en zoon is de inkoop proberen af te stemmen op wat zij denken dat de klanten willen. “Als de partijen bloemen gekocht zijn, en de berichtjes over wat de klanten kunnen verwachten verstuurd zijn, is het afwachten hoeveel vraag er is. Soms reageert iedereen zo enthousiast dat er zeg maar meer verkocht is dan we op dat moment ingekocht hebben. Dan moet mijn vader als een haas een zelfde soort partij op de kop tikken, maar die is dan vaak duurder dan de eerste keer.” Omdat Rubian nooit ‘nee’ aan klanten verkoopt, heeft hij op jonge leeftijd al veel van het ‘ondernemersspel’ geleerd. “Het is echt een mooi proces, en ik vind het erg leuk om te leren hoe je een eigen zaak op kunt zetten. Ondernemen is vaak ‘gokken’. Want soms kopen we ook teveel in. En dan moet je het ook maar weer kwijt zien te raken. Vaak doe ik dan een extra rondje langs de deuren.”

Inmiddels heeft Rubian ook een systeem opgezet om alle bestellingen goed in te verwerken. “Want het wordt steeds drukker!” In zijn database staan 175 mensen, en elke week levert hij aan zo’n tachtig voordeuren zijn verse bloemen ‘voor een leuk prijsje’. “Ik krijg van de klanten heel veel leuke reacties. Dat de bloemen zo lang staan, en dat ze het zo handig vinden dat ze met een Tikkie kunnen betalen.”

Op dit moment volgt Rubian een opleiding Manager Retail op het MBO. “Dan kan ik straks leidinggeven in een winkel.”

Het ondernemen moet in je zitten. Zijn moeder: “Rubian is echt een goede handelaar die mensen aan zich weet te binden. Hij is enthousiast, positief en naar wat ik hoor heel klantvriendelijk.” Rubian heeft grote dromen. “Het lijkt me geweldig om door heel Nederland te bezorgen en de bloemen ‘droog’ te leveren in door mij zelf ontworpen dozen. Dat is een kwestie van uittesten.”

Vooralsnog is Rubian erg blij met zijn klanten in Oegstgeest. “Ik krijg op vrijdag altijd leuke berichtjes van de mensen dat de bloemen zo mooi staan en dat ze daar zo blij van worden. Daar doe ik het voor!”

Voor meer informatie: 06-43793939, of kijk op www.bloemen-aan-huis.nl.

(Willemien Timmers)

Meer berichten