In Memoriam Nel Mandema-Wynia 1932-2021
Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Nel Mandema-Wynia was onder andere raadslid voor het CDA.&nbsp;</p>

Nel Mandema-Wynia was onder andere raadslid voor het CDA. 

(Foto: )

In Memoriam Nel Mandema-Wynia 1932-2021

  Human Interest

Op 6 januari overleed de Oegstgeestse Nel Mandema-Wynia op de leeftijd van 88 jaar, na een week waarin zij ineens ernstig ziek werd.

Het laatste jaar van haar leven waren de beperkingen van de ouderdom een last voor haar. Toch woonde zij nog zelfstandig en met veel plezier in de tweelingflat. De kinderen hebben haar tot het laatst thuis kunnen verzorgen, waarvoor zij erg dankbaar was. Nel gaf aan ernaar uit te zien om naar haar Heer te gaan.

In Oegstgeest was Nel een bekende persoon, door haar brede kerkelijke en maatschappelijke betrokkenheid.

Ze was een van de eerste vrouwelijke diakenen in de Nederlands Gereformeerde Kerk. Zij heeft zich, als ouderling, sterk gemaakt voor het lidmaatschap van de Raad van Kerken. Ze was een groot voorstander van de oecumene. In de NCVB, plaatselijk en landelijk, maakte ze zich sterk voor onder andere de emancipatie van vrouwen. Zij heeft zich jaren ingezet voor de OKE als redacteur. Daarnaast deed zij jarenlang vrijwilligerswerk op Endegeest (nu Rivierduinen), zowel door bezoekwerk als in de cliëntenraad. Ook was zij raadslid voor het CDA. Ze heeft zich destijds verzet tegen nieuwbouw van het gemeentehuis.

Nel was, kortom, een vrouw die van zich liet spreken. Ze had een uitgesproken, goed onderbouwde mening, en ging met open ogen en open oren te werk, om gedreven door het evangelie te zoeken naar recht en het goede voor anderen. Zij kon goed luisteren en was veel mensen tot steun. Zij was opgewekt, hield van vrolijkheid, en kon genieten van familiefeesten.

Nel heeft veel mooie, maar ook moeilijke dingen in haar leven meegemaakt. Ze toonde zich dapper, krachtig, en vol geloofsvertrouwen. Haar kinderen en kleinkinderen zullen haar enorm gaan missen.

Meer berichten