Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Een foto van vorig jaar, toen de heer van Zandwijk 102 jaar werd, en felicitaties ontving van burgemeester Emile Jaensch. | Archieffoto Wim van Tuijl</p>

Een foto van vorig jaar, toen de heer van Zandwijk 102 jaar werd, en felicitaties ontving van burgemeester Emile Jaensch. | Archieffoto Wim van Tuijl

(Foto: Wim van Tuijl)

Cor van Zandwijk 103 jaar

  Human Interest

De oudste man van Oegstgeest is Cor van Zandwijk. Hij is op dinsdag 8 december 103 jaar geworden. Een tijdsperiode waarin de ontwikkelingen in de wereld niet hebben stilgestaan. Hij heeft beide wereldoorlogen meegemaakt en de enorme hoeveelheid technische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Door Wim van Tuijl

Cor heeft zijn gehele arbeidzame leven in het onderwijs gewerkt. Decennialang was hij als directeur aan de Christelijke middelbare school in Rijnsburg verbonden. Inmiddels maakt die school onderdeel uit van het Visser ’t Hooft Lyceum. Het onderwijsvirus is op alle vier zijn kinderen overgeslagen. Zijn drie oudste zonen zijn inmiddels gepensioneerd. Voor zijn jongste zoon komt pensionering dichtbij.
Vanwege het coronavirus, dat ook binnen Van Wijckerslooth heeft toegeslagen, kon zijn verjaardag slechts zeer beperkt gevierd worden. Hij heeft namens de gemeente Oegstgeest een bloemstuk ontvangen. Zijn wens op bezoek van de burgemeester op zijn verjaardag kon helaas niet in vervulling gaan. Wel kijkt hij uit naar het moment dat de situatie rondom corona zodanig wordt, dat de burgervader alsnog langskomt. Dan zal er een uitgebreider artikel over Cor van Zandwijk in de krant verschijnen. Hij zegt het naar zijn zin te hebben op zijn huidige woonlocatie in Van Wijckerslooth. “De verzorging is prima”, complimenteert hij.
De 103-jarige is goed bij de tijd en weet wat er in de wereld gaande is. Hij hoopt van harte dat de huidige situatie ten goede zal veranderen en hij alsnog uitgebreider zijn verjaardag kan vieren.

Meer berichten