Logo oegstgeestercourant.nl
Margreet de Kluyver tijdens haar afscheid op De Kring. | Foto Willemien Timmers
Margreet de Kluyver tijdens haar afscheid op De Kring. | Foto Willemien Timmers (Foto: Willemien Timmers)

Afscheid van De Kring: Margreet de Kluyver met pensioen

  Human Interest

Aan het eind van dit schooljaar bereikt Margreet de Kluyver de pensioengerechtigde leeftijd. Kinderen, ouders en teamleden van De Kring namen op vrijdag 3 juli grootste wijze afscheid van haar.

Toen Margreet 19 jaar was liep ze als Pabo-studente al stage op De Kring. Het Jenaplanvirus kreeg haar toen al te pakken.

Zij begon haar loopbaan op Swetterhage, waar ze hoog functionerende kinderen leerde schrijven, rekenen en lezen. Na een periode op de Stevenshofschool werd ze juf op de Lorentzschool in Leiden. In die periode werkte ze ook al incidenteel op De Kring. Toen daar een plek vrij kwam, werd ze op De Kring met open armen ontvangen. Zij werd stamgroepleider van de middenbouwgroep de Zonneweide. Hiernaast heeft ze ook nog een tijd als locatiecoördinator gefunctioneerd. Als je diep in haar hart kijkt, dan werkt ze het liefst met kinderen.


In de groepen waarin Margreet heeft gewerkt, heerste altijd een goede sfeer. Samen praten, werken, spelen en vieren, waarbij ruimte was voor ieders mening. Margreet heeft in de 20 jaar dat zij op De Kring werkte menig nieuw teamlid begeleid en hen de geheimen van het Jenaplan geleerd.

Alles klaar

Naast haar goede kijk op kinderen had Margreet nog een fantastische eigenschap: “We gaan niet naar huis voordat alles klaar is.” Zij was de motor achter de Keuzecursus, de Muziekavonden en de Feestweek. Tijdens de basketbal- en voetbaltoernooien begeleidde zij een team. Vaak kwam dat team ook nog met een prijs thuis. Altijd stond ze klaar om teamleden te helpen.


Vrijdag 3 juli is er op gepaste wijze afscheid genomen van Margreet. Ze werd van huis opgehaald, werd op school op grootse wijze door de kinderen ontvangen. ’s Morgens waren er 'Margreet-spelletjes' in het Hofbrouckerpark; ’s middags was er een hele viering aan haar gewijd.

De dag werd afgesloten met een lekkere barbecue. Oud-collega’s nemen haar om de beurt een keer mee voor een uitje (ze krijgt het druk). Bij zo’n afscheid hoort een mooi cadeau: Margreet gaat met haar man naar Liverpool en krijgt daar een Beatles-rondreis aangeboden. Uiteraard hoor hier ook een bezoek aan de Cavern bij.


De Kring zal Margreet vreselijk missen, zo laat het team weten, maar uiteraard staan er andere teamleden op, die haar taken gaan overnemen. Margreet gaat genieten van haar welverdiende pensioen: museum, concert, fietsen, varen. Het is haar van harte gegund. "Margreet, heel erg bedankt, het was een feest om met jou te werken", aldus het team van De Kring.

Meer berichten