Oegstgeester Dirk Megchelse krijgt Erepenning MLD | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Dirk Megchelse geeft MLD-vlag over. | Foto Traditiekamer MLD
Dirk Megchelse geeft MLD-vlag over. | Foto Traditiekamer MLD

Oegstgeester Dirk Megchelse krijgt Erepenning MLD

  Human Interest

'Zowel in de lucht als op zee ben ik meester'Oegstgeestenaar Dirk Megchelse was 5 februari het middelpunt op een bijeenkomst in de traditiekamer van de Marine Luchtvaart Dienst (MLD) op het Marine Vliekgkamp de Kooy (MVKK).

Dirk overhandigde de MLD-vlag aan Commandeur BD Anne van Dijk die hem op zijn beurt doorgaf aan zijn opvolger, de oud-Marpatter Rob Varkevisser. Daarmee droeg Dirk ook zijn functie over als coördinator-aanspreekpunt voor MLD-veteranen.

Erepenning

Adjudant Henri Zuiderduin, chef der équipage van de MLD, gaf Dirk de Erepenning van de MLD voor zijn langdurige inspanningen om de presentie te verzekeren van MLD-veteranen en oudgedienden bij diverse ceremonies.

Op de bijhorende Oorkonde, MLD herinneringsmunt No. 6, staat de tekst van de penning, de wapenspreuk van de MLD: 'Zowel in de lucht als op zee ben ik meester'.

Dirk liep menigmaal trots voor de groep uit van soms wel twintig veteranen met het vaandel van de MLD tijdens het defilé in Den Haag op Veteranendag. Als bestuurslid van de 320 vereniging, 320 squadron was een onderdeel van de Marine Luchtvaart Dienst, richtte hij op eigen titel het platform Veteranen Marineluchtvaartdienst (MLD-MiLu) op in 2002. Het platform telt ongeveer zestig leden.

D-Day

Dirk heeft contacten over de hele wereld, zoals met nabestaanden, mede daardoor kreeg hij in 2014 een aantal D-Day veteranen van de MLD naar de herdenking in Normandië. Rob Varkevisser neemt alle taken van hem over. "Uiteraard steun ik hem waar nodig", zei Dirk.

Tentoonstelling

"Ik sta nog één keer met mijn mobiele tentoonstelling van MLD-algemeen op de Veteranendag van de Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Eindhoven. Geen idee wie dat van mij overneemt", besloot Dirk Megchelse.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>