Echtpaar van der Lippen-Wijsman zestig jaar getrouwd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het echtpaar Van der Lippen-Wijsman met burgemeester Emile Jaensch.
Het echtpaar Van der Lippen-Wijsman met burgemeester Emile Jaensch. (Foto: Wil van Elk)

Echtpaar van der Lippen-Wijsman zestig jaar getrouwd

  Human Interest

Het echtpaar Van der Lippen-Wijsman is zestig jaar getrouwd. Burgemeester Emile Jaensch bracht hen vrijdag 8 november een bezoek en feliciteerde hen met deze mooie mijlpaal.

Toos (1932) en Johan (1928) kwamen vanuit Leidschendam meer dan vijftig jaar geleden in Oegstgeest wonen. Ze vertelden een leuk verhaal over hoe ze aan hun huis zijn gekomen: "Ik was er gelijk weg van. We hebben er nooit spijt van gehad", vertelde mevrouw Van der Lippe. In hun achtertuin pronkt een manshoge fuchsia waarbij zij enthousiast op de foto gingen met de burgemeester. "De fuchsia hebben wij van uw vader", zei mevrouw Van der Lippen tegen de fotograaf. Meneer Van der Lippen bleek een enthousiast verteller en stapte rap door hun huwelijkstijd. Vooral de stamboom van zijn familie kreeg hierbij de volle aandacht. Een eigen familiewapen en een indrukwekkende familiegeschiedenis. Op internet, op de pagina www.vanderlippe, noemt hij ook de geschiedenis van de familie Wijsman van zijn echtgenote, en Hazenoot van zijn moeder. En een mogelijke link naar de familie van Prins Bernhard. "We hadden afgelopen zaterdag tijdens de viering van ons huwelijk in Kasteel Oud-Poelgeest een quiz waarbij vragen waren over de stamboom als 'hoeveel namen staan er in'. Dat zijn er dus meer dan zestigduizend", vertelde hij. Ze vroegen de gasten te doneren voor het diabetesfonds. "Een van onze kleinzoons heeft diabetes. Het bedrag dat we ophaalden hebben wij verdubbeld naar 1250 euro."

"We hebben elkaar ontmoet tijdens een partijtje. Ik vond hem wel aardig", zei Toos. Ze zijn getrouwd in Rijswijk. "Ik was vaak en lang onderweg voor mijn werk, onder andere voor de Nederlandse Basalt Maatschappij (NBM) dat niet voor niets Neem Brood mee of Nooit Bij Moeder werd genoemd, en als we dan in de bioscoop waren viel ik in slaap", zei Johan lachend. "Ik werkte 7,5 jaar als secretaresse bij het Ministerie van landbouw en heb meer dan vijftig jaar gezongen in een Oratoriumkoor in Leidschendam" zei zijn vrouw. "Tot tien jaar geleden er kleinkinderen kwamen was ik vrijwilliger in Van Wijckerslooth." Het gezin kreeg twee zoons. Karel (1963) heeft twee zoons en Wim (1967) een zoon en een dochter. Net als hijzelf en hun zoon, studeerde ook een kleinkind af in Delft; zijn jongere broer studeert er ook. "Op 20 december gaan we naar de universiteit Delft voor de bijeenkomst 'drie generaties in Delft'.

Ze doen nog alles zelf. Het geheim van samen gezond oud worden? "Geven en nemen; en rust, regelmaat en reinheid. "Steevast op dezelfde tijd opstaan, net als op vaste tijd koffiedrinken en eten."

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>