Logo oegstgeestercourant.nl
Han Prins met wijkagent Menno Zijlstra in augustus 2007. | Archieffoto Willemien Timmers
Han Prins met wijkagent Menno Zijlstra in augustus 2007. | Archieffoto Willemien Timmers (Foto: )

Oud-voorzitter Han Prins van VVN Oegstgeest overleden

  Human Interest

Met verslagenheid heeft het bestuur van de afdeling Oegstgeest van Veilig Verkeer Nederland (VVN) kennisgenomen van het overlijden van zijn oud-voorzitter Han Prins op 30 september.

Prins was als voorzitter enorm betrokken bij de activiteiten van de afdeling in Oegstgeest. "Het was daarom heel vreemd dat hij op de dag van fietsenkeuringen bij basisscholen verstek liet gaan. De schok was groot toen bleek dat hij vroeg in de ochtend getroffen was door een hersenbloeding. Sindsdien heeft hij met alle kracht geprobeerd om de gevolgen daarvan de baas te worden. Desondanks namen zijn krachten en zijn spirit in de loop der jaren steeds verder af", aldus het huidige bestuur.
Han Prins heeft zoveel betekend voor de plaats van Veilig Verkeer Nederland in Oegstgeest en voor andere vrijwilligersactiviteiten dat het gemeentebestuur hem de erepenning van de gemeente heeft toegekend.
Traditiegetrouw reikt op initiatief van de oud-voorzitter de afdeling een beker uit aan de school die de beste prestatie levert bij het jaarlijkse verkeersexamen. In 2016 besloot het bestuur voortaan ook een prijs, genoemd naar Han Prins, toe te kennen aan de school die bij de jaarlijkse fietsenkeuring de minste gebreken en afkeuringen laat noteren. Hij was zelf nog in staat en de gelegenheid de prijs voor de eerste keer uit te reiken. Zijn naam zal hopelijk nog lang aan deze 'Fiets OK-award' verbonden blijven.
De uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden.

Meer berichten