Janny en Peter Meijer-Lukken zestig jaar getrouwd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Peter en Janny Meijer werden gefeliciteerd door burgemeester Emile Jaensch.
Peter en Janny Meijer werden gefeliciteerd door burgemeester Emile Jaensch. (Foto: Willemien Timmers)

Janny en Peter Meijer-Lukken zestig jaar getrouwd

  Human Interest

De sfeer zat er al goed in, toen burgemeester Emile Jaensch afgelopen maandag, 20 mei, onverwachts voor het bruidspaar stond. De kinderen van Jannie en Peter Meijer hadden het voor hun ouders geheimgehouden dat de burgervader hen vanwege hun zestigjarig huwelijksfeest met een bezoek zou vereren.

Door Willemien Timmers

In hun gezellige woonkamer, die volhangt met prachtige schilderwerken van mevrouw, werd de burgemeester hartelijk ontvangen met een stuk hazelnoot crème taart van Maison Kelder.
Jannie Lukken en Peter Meijer, allebei uit 1935 en beide woonachtig in de stad Groningen, leerden elkaar kennen bij een verhuizing. "We bleven als laatsten achter om het vloerkleed op te rollen en het in de auto mee te nemen. Ik kreeg een spontane black-out, en van het één kwam het ander", lacht de sportieve bruidegom. Hij was op dat moment student aan het MBO voor Levensmiddelen en Detailhandel. Jannie, wiens vader een bedrijf in hartje centrum had, werkte als secretaresse bij een kledingbedrijf.


Het echtpaar trouwde in het dorpje Peize, nèt in de provincie Drenthe, en Peter ging aan de slag als vertegenwoordiger voor de firma Nestlé en later voor Friesche Vlag. Na vier jaar in Delfzijl gewoond te hebben, kon het stel een huis kopen in Roden. "In die tijd ging ik werken bij de Fortuin Suikerwerkfabriek in Dokkum. Ik werd daar hoofd verkoop, en heb het bedrijf kunnen helpen om de Wilhelmina-pepermunt ook buiten de noordelijke provincies meer bekendheid te geven. Het was mooi om te zien dat het bedrijf steeds succesvoller werd." Nog steeds ontvangt Peter Meijer ieder jaar een kerstpakket van de firma. "Ook nu nog checkt Pa al 'zijn' producten als hij in de supermarkt loopt", vullen zijn kinderen het verhaal aan.


Janny en Peter kregen samen drie kinderen: een meisje en een jongen, en na zeven jaar stilte, als verrassing nog een meisje. Het gezin ging bijna elke vakantie naar Vlieland. "Heerlijk", zucht het bruidspaar. "En niet zo warm als in Zuid-Europa."


De kinderen brachten daar veel tijd door in de manege, en Peter oefende er zijn zee-vis-hobby uit. "Omdat ik dan maar alleen in het huisje zat, ben ik met hem mee gaan doen", vertelt Janny vrolijk. En wat bleek: ze was een natuurtalent. "Ooit ving ik een zeebaars van 74 centimeter."


Het echtpaar, dat inmiddels van Roden naar een boerderijtje in Elst bij Rhenen verhuisd was, bracht veel vrije tijd door op de tennisbaan. "We zijn altijd sportief bezig geweest."
Samen hebben ze, nu mevrouw wat gezondheidstegenslagen heeft gehad, een prima ritme opgebouwd in de elf jaar dat ze in Oegstgeest wonen. Janny schildert veel en volgt cursussen bij May de Graaf. Peter leest de krant, doet de boodschappen, en legt wekelijks een kaartje op de soos van Radius.
Inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>