Oegstgeestse Yazzmine van Goozen nieuwe Miss Teen of Zuid-Holland | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Oegstgeestse Yazzmine van Goozen nieuwe Miss Teen of Zuid-Holland

  Human Interest

De uitnodiging om mee te doen aan de provinciale missverkiezingen kwam voor de Oegstgeestse Yazzmine van Goozen (17) als een grote verrassing. Ze was online gescout, en moest er even over nadenken of het wel iets voor haar was. "Ik wist eigenlijk niet eens dat dit soort verkiezingen ook in Nederland gehouden werd en kende het met name uit Amerikaanse televisieprogramma's. Als je vorig jaar tegen me had gezegd dat is aan een missverkiezing zou meedoen, had ik gezegd dat je niet goed bij je hoofd was", lacht ze.

Toch zei de toen zestienjarige Oegstgeestse 'ja' tegen de uitnodiging, en kwam samen met 150 andere meiden en jonge vrouwen in februari op de Zuid-Hollandse casting-dag terecht. "En die was dus heel gezellig. Heel anders dan ik mij had voorgesteld. Het geheel was helemaal niet zo 'nep', als ik van tevoren had bedacht: de andere meiden en de organisatie waren heel lief. En het leuke is dat het bij missverkiezingen ook om je inzet en het innerlijk gaat. Daarom doet je lengte en je figuur er veel minder toe dan bij modellenwerk."
Op de castingdag waren er teens (15 tot en met 18 jaar) en beauty's (18 tot en met 26 jaar) uit Zuid-Holland aanwezig. "Voorafgaand aan deze dag hadden we een uitgebreide mail gekregen met alle uitleg. Naast training bestond de dag uit een voorstelronde, een bikinironde en een Engelse vragenronde. Welke vragen in deze laatste ronde gesteld worden, is een verrassing."
Op de casting-dag werden er 36 meiden en vrouwen uitgekozen voor de finaledag: 15 kandidaten voor de titel Miss Teen, en 21 voor Miss Beauty of Zuid-Holland 2019.
Enthousiast vertelt Yazzmine, die in het dagelijks leven in 4 HAVO van het Bonaventura College op de Leidse Mariënpoelstraat zit, over de 'nieuwe wereld' waarin ze terechtgekomen is. "In aanloop naar de finaledag, die op 13 april plaatsvond vlakbij Rotterdam Airport, hebben we een heel aantal oefendagen gehad. Denk aan catwalk trainingen, en het oefenen van de openingsdans .. echt heel leuk."
De Haviste, die in haar vrije tijd voetbalt bij FC Oegstgeest en daar ook training geeft, vertelt dat de Zuid-Hollandse finaledag van negen uur 's morgens tot kwart over twaalf 's avonds duurde. Na de voorstelronde, de bikinironde, de #-ronde ('over een random onderwerp wordt je mening gevraagd – ik kreeg het onderwerp drugs') en de galaronde ging de jury in beraad, en nam ook de online voting in haar eindoordeel mee. "Ik was helemaal verbaasd toen de top drie werd opgenoemd, en ik daarbij zat. Nog groter was de verrassing toen bleek dat ik gewonnen had!"
Op 30 augustus vindt de landelijke finale plaats van alle provinciale winnaars. "Vanaf eind mei is er bijna ieder weekend wel iets te doen, en in de zomer wordt er tweemaal een week samen geoefend. Gelukkig is de voetbal dan afgelopen, want ik wil mijn team, de MO17 van FCO, dat dit jaar bij de sportverkiezingen team van het jaar werd, niet in de steek laten."
Voorlopig geniet Yazzmine met volle teugen van de Nederlandse Miss-wereld, maar wil er later haar beroep niet van maken. "Ik wil graag verloskundige of gynaecoloog worden."
Wie Yazzmine wil volgen in haar voorbereidingen op de grote, landelijke finale, kijkt op Instagram: @yazzmineoudshoorn.

Miss Beauty of the Netherlands is de missverkiezing van Nederland met twaalf provinciale voorverkiezingen en provinciale missen. Miss Beauty of the Netherlands heeft drie hoofdwinnaressen: Miss Beauty of the Netherlands & Miss Intercontinental Netherlands (19 tot en met 26 jaar) en Miss Teen of the Netherlands (15 tot en met 18 jaar).
'Miss Beauty of the Netherlands staat voor de krachtige jonge vrouw die straalt van binnen en daardoor ook van buiten. Deze jonge vrouw houdt van Beauty, Fashion, Social Media & Sports', aldus hun website.

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>