Koninklijke Onderscheiding voor Peter van Helsdingen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
'Peter van Helsdingen stond in zijn leven altijd klaar voor raad. En is bovendien een aimabel mens', aldus burgemeester Jaensch.
'Peter van Helsdingen stond in zijn leven altijd klaar voor raad. En is bovendien een aimabel mens', aldus burgemeester Jaensch. (Foto: | Facebook Emile Jaensch)

Koninklijke Onderscheiding voor Peter van Helsdingen

  Human Interest

Afgelopen zaterdag, 13 april ontving Oegstgeestenaar Peter van Helsdingen uit handen van burgemeester Emile Jaensch een Koninklijke Onderscheiding.

Van Helsdingen ontving zijn lintje (hij werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau) aan het einde van een symposium over spinnen voor zijn onderzoek naar en zijn enorme expertise op het gebied van deze diertjes, maar ook voor zijn langdurige vrijwillige inzet op het gebied van biodiversiteit en natuurbehoud in het algemeen. Van Helsdingen deed jarenlang onderzoek bij Naturalis, en bleef hier ook na zijn pensioen werken. De bioloog is ook regelmatig te horen als expert in het radioprogramma Vroege Vogels.

In Oegstgeest is Peter van Helsdingen voorzitter van de adviescommissie Groen & Natuur. "Hij stond in zijn leven altijd klaar voor raad. En is bovendien een aimabel mens", aldus burgemeester Jaensch.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>